spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2010. október arrow PÁLYÁZATOK
PÁLYÁZATOK
2010. oktĂłber 11.

A KÖZMŰVELŐDÉSI SZAKMAI KOLLÉGIUM PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA


A Közművelődési Szakmai Kollégium nyílt pályázatot hirdet a 2010-2011. évi szakmai tevékenységek fejlesztése és megújítása céljából az alábbi témakörökre:
1. olyan helyi, hagyományosan több éve megrendezésre kerülő, gyermek- és ifjúsági korosztály részvételével megvalósuló, amatőr művészeti közművelődési program támogatása, mely 2011. január 1- 2011. április 30. között kerül lebonyolításra (Altéma kódszáma: 2008)
Támogatás kérhető:
- előadók megbízási díjára (járulékok nélkül),
- megbízási díjak számlás dologi kifizetésére

- szakmai anyagok költségeire,
- reklám- és propagandaköltségekre (kommunikációs költségek nélkül!)
- utazási és szállítási költségekre (előadók, zsűritagok),
- csoportos étkeztetésre (előadók, zsűritagok) az igényelt támogatás max.10%-a,
- szállásköltségre (előadók, zsűritagok),
- nyomdaköltségre,
- bérleti díjakra.

Egy pályázó erre az altémára csak egy pályázatot adhat be, amely csak egy programot tartalmazhat.
A rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 50 millió forint.
2. közművelődési szervezetek tevékenységeinek on-line marketing promóciójának támogatása
Interneten terjesztendő, reklám célú videoszpotok készítésére, terjesztésére, melyek a pályázók saját közművelődési programjait, művelődő kisközösségeit népszerűsítik a felhasználói kör(ének) bővítése érdekében. Altéma kódszáma: 2085
A megvalósítás ideje: 2010. november 1.- 2011. április 30.
Pályázónként egy pályázat adható be, melyben maximum 3 videoszpot elkészítésére, összesen 300 000 Ft támogatási összegre lehet pályázni.

Pályázók köre - mindkét kategóriára érvényes:

Pályázhatnak magyarországi és határon túli:
- közművelődési intézmények, megyei közművelődési szakmai tanácsadó és szolgáltató szervezetek,
- a 2009. január 1-jén már bejegyzett, az alapító dokumentum szerint alapfeladatként kulturális, közművelődési tevékenységet folytató társadalmi szervezetek és alapítványok,
- közművelődési célú nonprofit gazdasági társaságok.
Pályázati adatlapot elkészíteni a http://www.nka.hu portál ("pályáztatás" cím alatt található) "pályázati adatlap kitöltése" címszónál lehet.
A pályázatok 1 példányban 2010. október 25-ig beérkezően nyújthatók be kizárólag postai úton  az NKA Igazgatóságának levelezési címére. (H - 1388 Budapest, Pf. 82).
A  pályázattal kapcsolatban felvilágosítást telefonon a (36 1) 327-4444 számon kaphatnak.

 

 

HÁLÓZATI TANULÁSÉRT DÍJ

Az egész életen át tartó tanulásra vonatkozó magyar stratégia elfogadásának 5. évfordulójára 2010-ben a Tempus Közalapítvány az Európai Bizottság támogatásával díjat hozott létre olyan Magyarországon aktívan és hatékonyan működő, az egész életen át tartó tanulással kapcsolatos hálózatok támogatására, melyek más hazai kezdeményezések számára is példaértékűek lehetnek.

Hálózat alatt olyan – legalább egy éve működő – többoldalú intézményi együttműködést értünk az egész életen át tartó tanulás területén, mely legalább három partner bevonásával, a jövőre vonatkozó konkrét tervekkel és az eddigi együttműködést illusztráló eredményekkel rendelkezik.

Olyan hálózatok jelentkezését várjuk, melyek megfelelnek az alábbi jelentkezési feltételeknek:

  • helyi, megyei vagy regionális szinten legalább 1 éve bizonyíthatóan működnek, és közösen létrehozott konkrét eredményt tudnak felmutatni;
  • tevékenységük az oktatás, képzés és a tanulás formális, informális vagy nem formális módjával kapcsolatos, és célcsoportjuk kisgyermekkortól időskorig bármely korosztály,
  • tevékenységük kapcsolódik az egész életen át tartó tanuláshoz;
  • legalább 3 vagy több tagja van, melyből maximum 1 tag tevékenykedik for-profit területen (nem feltétel, hogy a hálózatnak minden tagja önálló jogi személy legyen);
  • tevékenységük közcélokat szolgál;
  • a jövőre vonatkozó reális célokkal, tervekkel rendelkeznek.

A Tempus Közalapítvány által kiválasztott 3 legjobbnak ítélt hálózat támogatásban részesül.

A díjak:
1. díj: 300.000 Ft
2. díj: 200.000 Ft
3. díj: 100.000 Ft
- A fenti nyeremények mellett a díjazottakkal készült bemutatkozó interjúkat megjelentetjük a Tempus Közalapítvány szakmai magazinjában, illetve honlapján.
- Helyi/megyei/regionális szintű médiumokban való megjelenést biztosítunk a díjazottak számára.
- A díjazottak továbbá bekerülnek a Tempus Közalapítvány Tudásmenedzsment Csoportjának szakmai hálózatába és tevékenységeibe.
- Emellett 2010. december 9-én a Tempus Közalapítvány által Budapesten rendezendő nagyszabású, az egész életen át tartó tanulás hazai népszerűsítésével kapcsolatos konferencia keretében mutatják be jó gyakorlatukat a részt vevő szakmai közönség számára.
Jelentkezés:

  1. Jelentkezni elektronikus adatlap kitöltésével van lehetőség, mely az alábbi linken hozzáférhető: http://tempus.tpf.hu/halozati_tanulasert_dij/
  2. A kinyomtatott és a pályázó szervezet képviselője által hitelesített jelentkezési adatlapot postai úton is kérjük benyújtani a Tempus Közalapítvány címére

A beadás (postára adás dátuma) és az elektronikus adatlap kitöltésének határideje: 2010. október 29.
Bővebb felvilágosítás Abari-Ibolya Emesétől kérhető: az  Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen vagy a 06-1-237-1300/120 telefonszámon.

 

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB