spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2010. október arrow MEGYEI RENDEZVÉNYEK
MEGYEI RENDEZVÉNYEK
2010. oktĂłber 11.

„AUTIZMUS NAPJA”

Az AUT-PONT Autista Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány célja életminőség-javító programok biztosítása a térségben élő autista gyermekek és családjuk számára. A Dél-alföldön szervezetünk nyújt a legtöbb autista ember részére segítő szolgáltatásokat.

Önkéntes regisztráció alapján 191 környékbeli, autizmussal élő gyermeket vagy fiatalt nevelő családdal tartunk kapcsolatot (mintegy 600 fő) a régió 60 településéről. Szolgáltatásaink, programjaink nagy része a 392 m2-es új, korszerű ingatlanunkban zajlik Békéscsabán, a Kereki sikátor 11. szám alatt.

Az „AUTIZMUS NAPJA” évente megrendezésre kerülő országos rendezvény, melyet 2002-ben az Autisták Országos Szövetsége szervezett meg először. Az AUT-PONT Alapítvány az esemény vidéki helyszínének biztosításával csatlakozott a kezdeményezéshez. Az „AUTIZMUS NAPJA” megrendezésével a társadalmi elfogadást és szemléletformálást szeretnénk tovább erősíteni.

Az AUT-PONT Autista Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány 2010. október 15-én 13.30-tól hetedik alkalommal szervezi meg Békéscsabán a Csaba Centerben az „AUTIZMUS NAPJÁ”-t, mely figyelemfelkeltő, kulturális szabadidős program.

Programok:

·         Pomázi Zoltán és Tóth András, az új Bojtorján együttes szólistájának és gitárosának gyermekműsora,

·         kiállítás az autizmussal élő gyermekek alkotásaiból,

·         autista fiatalok műsora,

·         Jimmy bohóc,

·          arcfestés,

·         gipszfigurák festése,

·         óriás puzzle kirakása,

·         a gyermekeknek a rendezvény logójával ellátott léggömböt adunk ajándékba.

Minden érdeklődőt szeretettel és egy szelet tortával várunk!

AUT-PONT Alapítvány

 

 

 

II. Szülőföldünk Békés megye

amatőr művészeti fesztivál

A Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Nonprofit Kft. Kulturális Irodája több művészeti ágat magába foglaló minősítő fesztivált hirdet, a megyében működő amatőr művészeti csoportok és szólisták számára.
A fesztiválra egyéni előadók illetve csoportok jelentkezhetnek életkori megkötés nélkül, az alábbi művészeti ágakban:
I. Tánc               
II. Színjátszás, báb, vers- és prózamondás
III. Népzene
IV. Komolyzene
V. Könnyűzene
VI. Egyéb
A versenyzők szakáganként, arany- ezüst- és bronzminősítést szerezhetnek. Az arany minősítésben részesülőknek lehetőséget kínálunk egy rövid bemutatkozásra a Kulturális Iroda honlapján (http://kultura.ibsen.hu). A zsűri és a szervezők közös döntése alapján legeredményesebbek meghívást kapnak a II. Szülőföldünk Békés Megye – Amatőr Művészeti Fesztivál Gálájára.

Jelentkezési határidő: 2010. október 22.
Jelentkezési lap letölthető a http://kultura.ibsen.hu honlapról, vagy kérhető a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen.

Bővebb információ kérhető Kocsis Kláránál a 20/377-95-27-es telefonszámon.

 

 

 

XI. CIVIL KULTURÁLIS BÖRZE

A Civil Szervezetek Szövetsége a hagyományokhoz híven, a korábbi eredményekre és sikerekre alapozva az idén is meg kívánja rendezni, a Civil Kulturális Börzét.

Helyszíne: Ibsen Ház (Békéscsaba, Andrássy út 3.)

Időpontja: 2010. november 19-20.

A kétnapos programban főként Békés, Bács-Kiskun és Csongrád megye civil szervezetei, illetve határon túlról érkező csoportok kapnak lehetőséget a bemutatkozásra.

Szakmai fórumaink ebben az évben is a civil szférát leginkább foglalkoztató aktuális témákban, neves előadókkal kerülnek megrendezésre.

A rendezvénnyel kapcsolatban további információ kérhető Zelman Edit programszervezőtől a 70/424-0822-as telefonszámon.

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB