spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2010. október arrow FIGYELMÜKBE AJÁNLJUK...
FIGYELMÜKBE AJÁNLJUK...
2010. oktĂłber 11.

Év Fája

Az Ökotárs Alapítvány által meghirdetett Év Fája vetélkedőn egyedüli Békés megyei döntőbe jutott fa a dévaványai "makkfa".  E vetélkedő keretében olyan fát keresnek, amelyik a jelölőknek valamiért fontos: kapcsolódik hozzá egy helyi történet, találkozási pontot kínál – vagy bármilyen más szerepet tölt be az ott élők mindennapjaiban. A „makkfa” névre  keresztelt kocsányos tölgy ilyen, hiszen alig van olyan család, akinek valamilyen élménye ne lenne róla. A döntőbe jutott fák közül a közönség szavazással választhatja ki kedvencét. Az Év Fája a legtöbb szavazatot kapó jelölt lesz!

2010.október 30-ig az alábbi linken lehet rá szavazni, majd az e-mailes értesítés linkjével lehet érvényesíteni a szavazást: http://www.evfaja.okotars.hu/dontosfak

Közösségi összefogás segítségével megnyerheti a versenyt a „makkfa” és az I. helyezettnek járó faápolási csomaggal meghosszabbítható a fa élete!

 

Jelentse be programját!
Civil események a 2011-es magyar EU-elnökség alatt
EU-s időszámítás szerint perceken belül itt van - dátum szerint 2011. január 1-én kezdődik - a hat hónapig tartó magyar EU-elnökség. Számos biztató jele van annak, hogy a hazai civil szervezetek is készülődnek a nevezetes alkalomra, a maguk módján készek hozzájárulni annak sikeréhez.

Az EU2011 Civil Munkabizottság két éve alakult és feladatának tekinti az érdeklődő civil szervezetek felkészítését, "helyzetbe hozatalát". Ennek fontos feltétele az információ-áramlás, egymás tájékoztatása.
Ezért azt kérjük, ha olyan programot tervez vagy szervez, mely kapcsolódik a magyar EU-elnökséghez, akkor ossza meg ezt az információt másokkal is!
Az eseményeket az alábbi lapon, illetve a http://www.eucivil2011.hu honlap "Kapcsolódási lehetőségek" menüjében lehet bejelenteni. Szívesen fogadjuk és adjuk közre tájékoztatóját.

forrás: Civil Európa Hírlevél

 

1 %

Hogyan számoljuk el?

Tavaly nagymértékben megváltoztak az egyszázalékos felajánlások felhasználásának igazolására vonatkozó szabályok. A kedvezményezetteknek az APEH felé kell igazolniuk a felajánlott személyi jövedelemadó felhasználását, melynek határideje november 2. Erre a célra külön nyomtatványt rendszeresített az adóhatóság. A közlemény kizárólag elektronikus úton, az ügyfélkapun keresztül juttatható el az adóhatósághoz, mely az APEH honlapjáról augusztus 24-étől letölthető. E törvényi kötelezettséghez okmányirodai regisztráció is szükséges, melyet az adóhatósághoz is be kell jelenteni.

A közlemény beküldésének elmulasztása szigorú következményekkel jár. Amennyiben az adóhatóság a felhasználás ellenőrzése során megállapítja, hogy a kedvezményezett kötelezettségét nem teljesítette, illetve közleményében valótlan adatot közölt, határozattal zárja ki a kedvezményezettek köréből.

forrás: BMH, 2010.10.04.

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB