spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2010. szeptember arrow SAJTÓTÜKÖR
SAJTÓTÜKÖR
2010. szeptember 19.

Tallózás a Békés Megyei Hírlap 2010. augusztus 21.-i számából:

 Dévaványa

A Dr. Baly Hermina Mentálhigiénés Alapítvány egy pályázati program keretében konfliktuskezelő tréninget és esetmegbeszélő csoportot tartott a dévaványai és a füzesgyarmati szociális otthonban. A civil szervezet szupervízorai a gondozók, gondozottak, valamint a hozzátartozókkal kapcsolatos helyzetekről beszéltek, de szó volt a leépüléssel, halállal kapcsolatos érzelmek megjelenéséről is.

Dévaványa

A nagycsaládosok Dévaványai Egyesülete családi napot tartott a strandfürdőben. Tagjai részére ingyenes volt a belépés. A gyerekeket Böbe bohóc szórakoztatta és vizes játékokban vehettek részt. Az egyesület tagjai a napokban Erdélybe indulnak. Kirándulásuk úti célja Belis és környéke. Túrázásukat segítik az élesdi iskola pedagógusai, akikkel évek óta kölcsönös jó kapcsolat alakult ki. Júliusban az élesdi gyerekek élvezték a dévaványaiak vendégszeretetét.

Vésztő

Az önkormányzat lehetőségeihez mérten támogatja a városban működő civil szervezeteket. A Mágori Lovasklub idén 150 ezer, a Bartók Béla Vésztői Népdalkör Egyesület 70 ezer forint önkormányzati támogatásban részesült.

Pályázat

A Békéscsabai Kistérségi Életfa Szociális Szolgáltató Központ, mint főpályázó és az Egyensúly AE Egyesület, mint konzorciumi partner szervezett szociális munkásainak kíséretében, belépő és étkezés biztosításával buszos kirándulást Ópusztaszerre. A TÁMOP-5.3.3-08/2-2009-0013 kóddal ellátott és Fedél MÁS-KÉP (P) elnevezésű pályázaton igyekeztek mintegy harminc hajléktalan társadalmi és munkaerő-piaci integrációját elősegíteni. Idén még két alkalommal szerveznek a program keretében húsz-húsz fedél nélkül maradt részére kirándulást.

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB