spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2010. szeptember arrow BEMUTATKOZIK... a Független Egyesület
BEMUTATKOZIK... a Független Egyesület
2010. szeptember 19.

Egyesületünk, mint közhasznú civil szervezet 2005 novemberében alakult, a felmerülő helyi igények alapján.

Szolgáltatásaink:

- Prevenciós munkacsoport: 2010. májusában szervezetünk Békés megyében elsőként létrehozott egy prevenciós munkacsoportot. Az iskolai prevenciós órák megtartásán kívül fontosnak tartjuk, hogy a kollégák folyamatosan jelen legyenek az iskolában és segítsék a gyermekeket, fiatalokat, a szülőket és a pedagógusokat is a mindennapi életükben felmerülő szenvedélybetegségekkel kapcsolatos problémákban. Ezért fogadóórákat biztosítunk a szülőknek, részt veszünk a szülői értekezleteken. Több középiskolában kortárssegítő képzést is indítunk.

- Szenvedélybetegek közösségi ellátása: A szenvedélybetegeket a saját lakókörnyezetükben - Gyula városában, illetve Sarkad és kistérségében - megkeresve motiváljuk az életmód-változtatásra, segítjük, valamint folyamatosan nyomon követjük ennek folyamatát.

- Szenvedélybetegek nappali ellátása: 2008. februártól beindítottuk Gyula városában nappali intézményünket. A nappali ellátó lehetőséget nyújt szenvedélybetegek részére a közösségi együttlétre, a pihenésre, a személyi higiéniára, étel melegítésére, tálalására, elfogyasztására. Segítséget adunk az ellátottainkat megillető támogatások, ellátások hozzájutásában, ennek révén kapcsolatot tartunk az illetékes hatóságokkal stb. Az életvezetési tanácsadást egyéni és csoportos formában bonyolítjuk le, akár családi, akár informális.

- Szenvedélybetegek alacsonyküszöbű ellátása: Célunk a szenvedélybetegek és közvetlen környezetük minél szélesebb körének elérése, ellátása, aktuális problémájuk kezelése, a lehetséges járulékos ártalmak csökkentése, a változás elindítása és segítése. A szolgáltatást igénybevevő akár nevének közlése nélkül is kaphat segítséget. Bulisegély szolgáltatásunk célja a biztonságos szórakozás és a biztonságos táncolás elősegítése a biztonságosabb droghasználat, a biztonságosabb szex érdekében végzett prevenció. Szolgáltatásunk a szermentes, a szereket kipróbáló, alkalmi és rekreációs használó egyéneket és csoportokat célozza meg. Ezt az elérő és informáló szolgálatot 2007. júniusa óta heti-kétheti rendszerességgel végezzük Gyula városában, a fiatalok által gyakran látogatott szórakozóhelyeken, elektronikus zenei partykon, discokban. Az elmúlt évekre visszatekintve tapasztalataink azt mutatják, hogy egyesületünk Bulisegély szolgáltatását a különféle rendezvényeken szívesen látják, hívják. A fiatalok nem csak szenvedélyproblémákkal kapcsolatosan ülnek le asztalunkhoz, hanem az őket érintő, foglalkoztató problémáikkal is.

A Független Egyesület elérhetőségei:

Gyula, K. Schriffert utca 14.

Tel.: 06/66/639-445

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB