spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2010. szeptember arrow PÁLYÁZATOK
PÁLYÁZATOK
2010. szeptember 19.

A Wesselényi Miklós Sport Közalapítvány pályázati felhívásai

 

A pályázat célja a szabadidősportban résztvevő, az A, B, C kategóriába tartozók rendszeres fizikai aktivitást igénylő, elsődlegesen életmód sportágakban folytatott szabadidős sporttevékenységének támogatása és a tevékenységi feltételek biztosítása az egészség megőrzéséért, valamint a testedzésben gazdagabb életmód kialakításáért és megtartásáért.

Pályázati kategóriák:

  1. kategória: a Közalapítvány pályázatot hirdet a szabadidősportban működő, kizárólag ép tagokat foglalkoztató sportegyesületek számára
  2. B. kategória: a Közalapítvány pályázatot hirdet a szabadidősportban működő, kizárólag látás-és/vagy mozgássérülteket foglalkoztató, vagy őket integráló sportegyesületek számára
  3. C. kategória: a Közalapítvány pályázatot hirdet a szabadidősportban működő, kizárólag értelmi sérülteket, hallássérülteket, valamint a szervátültetetteket foglalkoztató, vagy őket integráló sportegyesületek számára

Mindhárom kategóriára érvényes tudnivalók:

Az elnyert támogatás felhasználási időszaka: 2010. március 1. és 2011. május 31. közötti időszak.

A pályázatok postára adási határideje: 2010. szeptember 14-én 24.00 óra

A pályázat beadása: a pályázatot elektronikus úton is  és  írásban is be kell adni!

A pályázat abban az esetben érvényes, ha a pályázati űrlapot a Közalapítvány internetes honlapján kitöltik, véglegesítik, majd az onnan kinyomtatott űrlapot egy példányban postai úton, ajánlott levélként a 1427 Budapest Pf. 622. címen, a kiírásnak megfelelő feltételek szerint nyújtják be.

A pályázati díj 4.500,- Ft, melyet banki átutalással kell teljesíteni a Közalapítvány 10032000-00283951 számú bankszámlájára.

Pályázati kiírások a www.wesselenyikozalapitvany.hu oldalon tölthetők le.

A pályázattal kapcsolatban a (06-1)-462-0006-os telefonon lehet érdeklődni, segítséget kérni.  

Pályázat gyermekeknek kínai utazásra

Nyári kínai utazás lehetőségére hirdet pályázatot sportban vagy művészetben tehetséges gyermekek és gyermekcsoportok számára a Panda Nemzetközi Gyermek Alapítvány.

Az indulás időpontjai: 2011. július elején és végén

Úti célok: Peking és környéke (10 nap), valamint Sanghaj és környéke (7 nap)

Részvételi költség: fejenként 90 ezer forint tartózkodási hozzájárulás + retúr repülőjegy.
A kint tartózkodás költségeit a kínai fogadó fél állja, viszonzásul a Panda alapítvány a kínai cseredelegációkat látja vendégül Magyarországon. A magyar csoportok nonprofit fellépéseken vesznek részt Kínában, főleg gyermekközönség előtt, és a helyi nevezetességekkel, valamint iskolákkal, gyermek szabadidős intézményekkel ismerkednek. Az utazók Kínában teljes ellátást kapnak. Az érdeklődők meghívást kapnak alapítványunk 2010. novemberében tartandó tájékoztatójára, ahol korábbi kulturális gyermekdelegációink útifilmjeiből, valamint praktikus információkból kapnak ízelítőt. A pályázók műsorszámait decemberi válogatónkon tekinti meg a zsűri. A döntés véglegesítésére 2011. januárjában kerül sor, ami után 2011 tavaszán a leendő utazók további felkészítő találkozókon vehetnek részt.

Jelentkezési határidő: 2010. október 29. péntek, illetve legkésőbb a tájékoztató rendezvényünkön.

Bővebb információ:
Telefon/fax: 1-285-1097, (20)-951-4129 Kartali Zsuzsanna
E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
http://www.panda-alapitvany.sokoldal.hu

Fiatalok Lendületben Program

A Fiatalok Lendületben Program célja a fiatalok támogatása abban, hogy felelősségtudatosabb polgárokká váljanak azáltal, hogy lehetőséget biztosít arra, hogy hallassák a hangjukat, illetve befolyásolni tudják a mindennapi életüket érintő döntéseket. Ezen belül a Fiatalok Lendületben Program 5.1-es alprogramjának célja, hogy támogassa a fiatalok részvételét az ifjúsági területen folytatott Strukturált párbeszéd megvalósításában.

A pályázat benyújtásának határideje: 2010. november 1.  (a 2011. 02.01-07.31. között időszakban kezdődő projekt esetében)

A program az összes elszámolható költség 75%-át, vagy legfeljebb 50 000 Eurót térít meg.

 A Pályázati útmutató és a pályázati űrlapok elérhetőek:

a http://www.mobilitas.hu/flp/programismerteto/palyazatiutmutato oldalon

Érdekképviseleti tevékenységet ellátó civil ernyőszervezetek kapacitásainak fejlesztése

TÁMOP-2.5.1.C-2-10/3


Kiíró: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Határidő: 2010. 09. 30.
Pályázhat: Az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény alapján létrejött, jogi személyiséggel bíró társadalmi szervezetek (szövetségek) (kivéve a pártot, a munkáltatói vagy munkavállalói érdekképviseleti szervezetet, a biztosító egyesületet, valamint az egyházat), amelyek érdekképviseleti tevékenységet látnak el.
Támogatható tevékenységek köre: a program a már létező társadalmi szervezetek (szövetségek) kapacitásait a pályázat által támogatottan, alapelveiben egymással megegyező érdekképviseleti célú civil együttműködések intézményesülésére mozgósítja és fejleszti.

A pályázati feltételekkel, tudnivalókkal kapcsolatosan információkat az NFÜ honlapján talál: www.nfu.hu
A pályázati időszakban a pályázók kérdéseiket a 06-40/638-638 számon vagy az Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen tehetik fel.

Az önzetlen segítség itthon is egyre fontosabb

 2010-ben is díjazzák az önkénteseket

 Az önkéntes munka és a társadalmi felelősség jelentőségét itthon is egyre többen ismerik fel, amellyel szűkebb és tágabb közösségekben egyaránt tehetnek a körülöttük élőkért. Június első szombatja, hagyományosan az Önkéntesek Napja, ennek alkalmából az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) idén is meghirdette az „Önkéntességért Díj” pályázatát, melynek támogatója 2010-ben a Budapest Bank, a 2009-es „Az év vállalati önkéntes programja” díj nyertese.

A pályázati kiírás és az adatlapok elérhetőek az ÖKA honlapján (http://www.onkentes.hu/alap.php?inc=dsp&menu_id=122). A jelöléseket 2010. szeptember 30-ig várjuk. A díjakat a 2010 decemberében adjuk át ünnepélyes keretek között.

 Idén az alábbi négy kategóriában nyújthatóak be a pályázatok:

 I. Az év önkéntese (magánszemélyeknek)

II. Az év önkéntes programja (állami és önkormányzati fenntartású intézményeknek/ civil szervezeteknek)

III. Az év vállalati önkéntes programja (cégeknek)

IV. A Budapest Bank „Esélyegyenlőségért”különdíja magánszemélyek részére.

A Bank a díj szakmai és anyagi támogatásán túl idén első alkalommal díjazza azt a magánszemélyt, aki önkéntes tevékenységével a legtöbbet tette az esélyegyenlőségért.

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB