spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2010. szeptember arrow FIGYELMÜKBE AJÁNLJUK...
FIGYELMÜKBE AJÁNLJUK...
2010. szeptember 19.

Tájékoztató a 2010. évi NCA pályázatok aktuális állapotáról

Az NCA illetékes kollégiumai döntöttek a 2010. évi pályázatokról, jelenleg zajlik a szerződéskötés – erről adunk részletes tájékoztatást.

Összesen 18.547 pályázat érkezett be eddig a 2010. évi NCA kiírásokra, ebből a Kollégiumok 11.063 működési és 956 szektorfejlesztési projektet támogattak, több mint 6 milliárd forint értékben. Az ESZA Nonprofit Kft. folyamatosan köti meg a támogatási szerződéseket a nyertes szervezetekkel, jelenleg az aláírt szerződések aránya a nyertes pályázatokhoz viszonyítva 38%-os.

A Pályázatkezelő felhívja a nyertes szervezetek figyelmét arra, hogy figyelmesen olvassák el a kiértesítő levelükben szereplő szerződéskötési feltételeket annak érdekében, hogy minél kevesebb hiánypótlási felszólítást kelljen kiküldeniük. Az eddig beérkezett dokumentumok feldolgozása és ellenőrzése során leggyakrabban az alábbi hibák fordultak elő:

-     A banki felhatalmazó leveleken a bank kihúzza vagy módosítja a fedezethiány miatt nem teljesíthető fizetési megbízás sorba állításának időtartamát. Nem fogadhatunk el olyan felhatalmazást, amelyben nem szerepel a követelés legalább 35 napra való sorba állítására vonatkozó rendelkezés. Javasoljuk, hogy ebben az esetben forduljanak a számlavezető pénzintézethez, és ha szükséges, ennek megfelelően módosítsák a bankszámlaszerződésüket.

-     A benyújtott módosítási kérelemben csak az új költségvetést készítik el a szervezetek, a tételes indoklást, amely az egyes költségvetési sorokhoz igazodik, már nem. Tekintettel arra, hogy ez a kérelem elbírálásakor, illetve a beszámoláskor nagyon fontos dokumentum, ne felejtsék el az indoklásokat is beküldeni.

A módosítási kérelemben – a támogatási összeg mértékének és a felhasználási cél ismeretében – megjelölhet új támogatási időszakot is a 2010. jún. 1. és 2011. május 31. közötti időszakon belül.

-       A szervezet nem a bírósági kivonaton szereplő adatokat adta meg a regisztráció során az EPER-ben. Kérjük, hogy ellenőrizzék le és javítsák adataikat az EPER-ben amennyiben szükséges, és ne mulasszák el postára adni a megváltozott adatokat tartalmazó Regisztrációs nyilatkozatot.

További információkat az (1)273-4250 telefonszámon, valamint a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen is kaphatnak a pályázók az ESZA Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatától

forrás: ESZA Nkft.,

Csökkentett árú szoftverek a CivilTech Program keretében!

Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy 2010. szeptember 1-től árfolyamváltozás miatt, a CivilTech programban rendelhető szoftvereket és hardvereket olcsóbban tudják megrendelni. Az árakról illetve a termékekről bővebben tájékozódhatnak a CivilTech program termékkatalógusában a http://www.civiltech.hu/productoldalon.
Amennyiben szeretne megismerkedni a Microsoft új Office 2010 programcsomagjával, látogasson el a http://www.civiltech.hu/node/625 oldalra és tudjon meg többet arról, hogy az új szolgáltatások milyen lehetőségeket kínálnak a nonprofit szervezetek számára.


forrás: http://www.nonprofit.hu/

Hasznos online szolgáltatások pályázóknak

Foglalkoztatási, szociális, felnőttképzési, szakképzési, esélyegyenlőségi, kábítószer-prevenciós, valamint a civil szektor fejlesztését célzó pályázatok során, projektek megvalósításában nyújthat hathatós segítséget az ESZA Nonprofit Kft. honlapja (www.esza.hu), legyen szó uniós, vagy hazai finanszírozású programokról.

A közreműködő szervezet korábban megújult honlapján egy egyszerű regisztrációt és bejelentkezést követően testre szabhatóak a tartalmak. A hírlevél beállítás menüpontban a regisztráló bejelölheti, hogy mely kategóriákban szereplő híreket kapja meg a heti rendszerességgel megjelenő, illetve eseti hírlevelekben. Személyes beállításként lehet menteni a hazai vagy uniós pályázati kiírásokat, eseményeket, híreket, valamint kereséseinket is. A felhasználók e-mail értesítést kérhetnek bizonyos tartalmak megjelenéséről is.

Az Online szolgáltatások / Online ügyfélszolgálat menüpont alatt könnyen feltehetőek a kérdések. Ez lényegesen meggyorsíthatja azok feldolgozását, mert az ügyfélszolgálatra már adatlapként érkezik a megkeresés.

Továbbá számos, az ESZA Nonprofit Kft. szakemberei által készített segédletet, útmutatót, egyéb dokumentumot találhat a honlapra látogató felhasználó, illetve pályázati, RSS és egyéb kereső szolgáltatást is igénybe vehet. A regisztrációkor megadott adatatok folyamatosan és egyszerűen karban tarthatóak.

Regisztrálni az alábbi linken lehet: https://www.esza.hu/regisztracio

 forrás: nonprofit.hu

Kurzusok

A www.civilkollegium.hu  honlapon található a Civil Kollégium Alapítvány szervezésében megvalósuló, 2010. őszén induló  képzési kurzusok kínálata.

Szakkönyvtárunk gyarapodott…

„Tapintható változás” – Látássérültek érdekérvényesítő képességének növelése Magyarországon projekt keretében elkészült egy oktatóanyag, mely bármely civil szervezet hasznára válhat. Látássérült emberek számára is alkalmazható érdekérvényesítő módszerek, tananyagok, segédanyagok és oktató DVD került kidolgozásra, melyet a célcsoport számára térítésmentesen eljuttat a Civil Centrum Alapítvány. Az oktatóanyag a  www.civilcentrum.hu oldalon is elérhető, valamint a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete(CISZOK) irodájában.

Megjelent…

A Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) gondozásában megjelent a Civil Területfejlesztési Kisokos. A civileknek szóló tájékoztató füzet tartalma:

- Milyen szerepet töltenek be a civilek a területfejlesztésben?

- A társadalmi egyeztetés; a partnerség alapelvei

- A területfejlesztés alapjai

- Részvétel a területfejlesztési tervezésben

- Hasznos honlapok, kiadványok

A kiadvány korlátozott számban igényelhető a CISZOK Irodától – Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címen.

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB