spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2010. június arrow HÍREK, INFORMÁCIÓK
HÍREK, INFORMÁCIÓK
2010. jĂşnius 10.

Megkerülhetetlen tényezővé váltak a nonprofit

szervezetek

 

A nonprofit szervezetek száma és a bevételek reálértéke is nőtt 1993 és 2008 között Magyarországon, az előbbi 87 százalékkal, az utóbbi pedig 90 százalékkal - mondta Sebestyén István, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) főtanácsosa. 

2008-ban csaknem 65 ezer szervezet működött Magyarországon, kétötödük alapítványi formában, a többi társas nonprofit szervezetként. Az alapítványok 61 százaléka három tevékenységi területhez köthető, az oktatáshoz - ennek oka, hogy sok iskola hoz létre alapítványokat -, a szociális ellátáshoz és a kultúrához.

A szektor gazdasági súlya is nagyobb lett, mivel háromszor annyi embernek adnak munkát ezek a szervezetek, mint a vizsgált időszak elején, a szektorban teljes és részmunkaidőben foglalkoztatottak száma megközelítette a 120 ezret, ez három százaléka a foglalkoztatásban állóknak.

Jelentősen emelkedett az elmúlt években az állami támogatásokból származó források aránya. A majdnem 485 milliárdos hozzájárulás 65 százalékát a nonprofit vállalkozások és közalapítványok kapták, viszont a szektor szervezeteinek alig hat százaléka sorolható ezekbe a kategóriákba. Még mindig jellemző a területi koncentráció, a támogatások 54 százaléka a fővárosban marad.

A teljes nonprofit szektor bevétele megközelítette az 1094 milliárd forintot, e tekintetben a különbségek kiegyenlítődni látszanak, ám a főváros koncentrációja még mindig magas. A szervezetek harminc százaléka kap egy százalékos szja-t, sokuknak ez az egyetlen bevételi forrásuk.

A nonprofit szektor mintegy 144 milliárdnyi támogatást nyújtott a lakosság, illetve más szervezetek részére, ez hatvan százalékos növekedést jelent a 2000-es adatokhoz képest - olvasható a KSH nonprofit szektorról szóló kiadványában.

A 2009-es adatok feldolgozása lezárult, azok júniusban jelennek meg.

forrás: www.nonprofit.hu

 

NEMZETI CIVIL

ALAPPROGRAM

Közeleg a beszámolási

határidő!

 

2010. június 30-án jár le a legtöbb 2009. évi pályázat beszámolási határideje. A beszámolási csúcsra készülve megújítottuk az EPER felületét, egyes funkcióit!

Közeleg a beszámolási csúcs: több mint 12 ezer, 2009. évi pályázathoz kapcsolódó beszámolót várunk a következő hetekben a pályázóktól. Annak érdekében, hogy a beszámolót minél előbb lezárhassuk, s az esetleges 2010. évi támogatást kifizethessük, kérjük, hogy minél előbb nyújtsák be a beszámolót, ne várják ki az utolsó napokat!

Azon kedvezményezetteknek, amelyek EPER-ben pályáztak, a szakmai beszámolót és a pénzügyi elszámolást is az EPER-ben kell elkészíteniük. Megújítottuk a bizonylattípusokat, készítettünk egy információs felületet az elszámolások elkészítésének módjáról, amelyet a pénzügyi elszámolást megkezdve olvashat el az EPER-ben.

A beszámoló elkészítéséhez kérjük, az alábbi útmutatók szerint járjanak el:

NCA pályázók részére

SZMM (beleértve a GYIA és RIT pályázatokat is) pályázók részére

Ismételten felhívjuk az NCA pályázatokon nyertes szervezetek figyelmét arra, hogy a teljes jóváhagyott támogatási összeg legfeljebb 20%-ának mértékéig nem kell benyújtani a pénzügyi elszámolás részeként az egyenként 10.000 Ft bruttó összeget meg nem haladó támogatás tartalmú számviteli bizonylatok, az ahhoz kapcsolódó kifizetést igazoló bizonylatok és dokumentumok hitelesített másolatait.

A fenti szabály alapján be nem küldött bizonylatokat is rögzíteni kell az EPER-ben, illetve fel kell tüntetni a számlaösszesítőben.

A beszámolással kapcsolatban további információkat az

(1) 273-4250 telefonszámon, valamint a

Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

e-mail címen is kaphatnak a pályázók ügyfélszolgálatunktól.

forrás: ESZA Nonprofit Kft.

 

Már elérhető az Office

2010 ingyenes frissítése!


Tisztelt meglévő és leendő ügyfeleink!

Ahogy korábban már jeleztük, a Microsoft Office 2010 programcsomag 2010.június közepétől elérhető lesz a CivilTech program termékkatalógusában. Továbbá szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy azon szervezetek számára, akik az elmúlt két évben már rendeltek a CivilTech-en keresztül Microsoft Office 2003 vagy 2007-es programcsomagot, már elérhető az Office 2010 ingyenes frissítése, újabb adománykérelem benyújtása nélkül, a Microsoft eOpen licencelési oldalán

(https://www.microsoft.com/licensing/servicecenter).  

Ezt a lehetőséget a Microsoft Frissítési Garancia programja biztosítja, a Microsoft adományozó program  keretén belül. A Frissítési Garancia legfontosabb előnye, hogy a licence ajándékozás dátumától számítva, kettő év érvényessége alatt biztosítja a szoftverek új verzióira vonatkozó jogokat többletköltségek nélkül.

Kérjük, kövessék figyelemmel a változásokat a

www.civiltech.hu oldalon!

forrás:www.nonprofit.hu

 

VII. Nyári Egyetem

 

Idén VII. alkalommal kerül megrendezésre a Nyári egyetem a közösségi részvétel fejlesztéséért Kunbábonyban, a Civil Kollégiumban, 2010. július 28-31. között.

Idei témánk: 

Társadalmi szolidaritás- összetartó társadalom

Az előzetes programból:

- A társadalmi tőke magyarországi állapota

- Társadalmi igazságosság

- Oktatási irányzatok a szocializáció elősegítéséért

- Gyakorlati példák az aktivizálásra a Magyar Szegénységellenes Hálózat munkájából

- Settlement mozgalmak

- Település-rehabilitációs projektek közösségi bevonással  

Várunk Kunbábonyba, a Civil Kollégium bentlakásos képzési központjába és annak hatalmas zöld parkjába minden érdeklődőt, családjával, barátaival, kollegáival!

További információk, jelentkezési lap: a www.kka.hu honlapon (előzetes felhívás, előző nyári egyetemek programjai, előadásai, fotók), vagy e-mailen:

Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges (szállás, ellátás, előzetes kérdésekkel, témaajánlatokkal, egyéb felajánlásokkal)

Telefonszám: 06-1-201-57-28 (Balogh Flóra)

 

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB