spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2010. május arrow SAJTÓTÜKÖR - tallózás a megyei sajtóból
SAJTÓTÜKÖR - tallózás a megyei sajtóból
2010. május 10.

Pusztaföldvár

A Vajda Sára Ifjúsági és Kulturális Egyesület zenei estet szervezett Földvár unplugged címmel.  Régi slágerek és új dallamok csendültek fel énekkel és gitárral, helyi tehetséges fiatalok előadásában.

A koncert keretében nyitották meg a művelődési ház folyosói galériáján Fehér Béla orosházi fényképész Tuniszi kiruccanás című kiállítást.

forrás: Békés Megyei Hírlap, 2010.04.03.

 

Tízpróbás diákok kalandtúrája Végegyházán

 

Mocsárjárás, célba lövés és környezetvédelmi totó is szerepelt a Föld napja alkalmából harmadik alkalommal megrendezett kalandtúrán, Végegyházán. A szombati programot a helyi polgárőr egyesület, az iskola szülői munkaközössége és a Barangoló Közhasznú Egyesület szervezte. Idén a tíz iskolás csapat mellett egy óvodás csoport is alávetette magát a próbának - adta hírül lapunk civil hírhozója, Horváth Judit, a Barangoló egyesület elnöke. A tízpróbás gyerekek elfáradtak a kalandtúra végére. A célban a felnőttek paprikás krumplival várták őket. A verseny legjobbjai a Freedom, az Avatar és az Állatvédők csapatai voltak.

forrás: BMH, 2010.04.19.

 

A kőlevesben az összefogás volt a legerősebb

 

Kőlevest főztek a csorvásiak. Civil hírhozónk, Hamar Csaba elmondta, olyan volt ez is, mint a mesében, annyi különbséggel, hogy egy üstházzal, két kővel és vízzel láttak munkához. Körbejárták a piacot némi hozzávalókért, hogy még jobb legyen a leves kolbásszal, répával, krumplival, hússal, tojással, sóval, paprikával. A főzés végén meghívták azokat, akik a belevalókat adták. A rászorulókat is invitálták egy kőleves-kóstolóra. - Igyekeztünk bizonyítani, hogy az összefogás erejével a semmiből mi mindent el lehet érni - fogalmazott Hamar Csaba. A kezdeményezést folytatni szeretnék Békés megye más városaiban is.

forrás: BMH, 2010.04.19.

 

Tizenhatmilliót kapnak a civilek Dévaványán

 

Idén huszonhárom civil szervezetet összesen 16 millió 688 ezer 246 forinttal támogat a dévaványai önkormányzat. Erről a társadalmi szervezetek által benyújtott kérelmek alapján döntött legutóbbi ülésén a sárréti város képviselő- testülete. A legtöbbet, 9,6 millió forintot a Dévaványa Közműfejlesztéséért Közhasznú Alapítvány részére utalnak át hamarosan. Ez az összeg a szennyvízhálózat (8-10- es öblözet) fejlesztését szolgálja. A helyi sportegyesület tevékenységét 4 millió forinttal, a dévaványai dobfesztivál megrendezését pedig 333 ezer forinttal támogatja az önkormányzat.

forrás: BMH, 2010.04.19.

 

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB