spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó
Napraforgó
JÁTSZANI JÓ, JÓ, JÓ!
2013. jĂşnius 10.

Kis játékmesterek Csanádapácán

„A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni,

Akarsz-e mindig, mindig játszani…” (Kosztolányi Dezső)

Ezzel a kérdéssel kereste meg iskolánkat - a Csanádapácai Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskolát - a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete. Az „Együtt a közösségekért!” projekt szakmai megvalósításához kerestek partnert.

Azonnal IGEN-t mondtunk, több okból is:

1. Amint azt oly sokszor megtapasztaltuk már, játszani jó, jó, jó!

2. Tanulóink között vannak hátrányos helyzetűek, sajátos nevelési igényűek, de vannak nagyon tehetségesek is- szóval sokféle gyermeknek szeretnénk jó iskolát, jó programokat.

3. Sajnos településünkön is csökken a gyermeklétszám, kevés a munkahely, nehéz a családok megélhetése, tennünk kell közösségünk megújulásáért, megóvásáért.

4. Tudatosan vállaljuk, hogy a gyerekeken keresztül a szülőket, családokat, több generációt is megszólítunk, behívunk intézményünkbe.

Pedagógusként folyamatosan keressük a módszertani megújulás lehetőségeit. Valljuk, hogy kölcsönösen tanulunk egymástól, a gyerekek partnerek az iskolai nevelő-oktató munkában.

Tovább...
 
EZ TÖRTÉNT...
2013. jĂşnius 10.

A szülőföldhöz kötődést is erősítik

Konferenciát szervezett 2013. május 17-én a Körös-Sárrét Turizmusáért Egyesület, mely az észak-békési térség 11 településének önkormányzatait, s az ott működő, a turizmusban érintett turisztikai szolgáltatókat, egyesületeket és magánszemélyeket tömöríti. Az egyesület fontos szerepet tölt be a térség turisztikai termékfejlesztésében, s a szakmai információk közvetítésében.

Tovább...
 
PÁLYÁZATOK
2013. jĂşnius 10.

Pályázat segédeszköz vásárlás támogatására vakok és gyengénlátók részére

Az Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) pályázatot ír ki az MVGYOSZ természetes személy tagjai részére segédeszköz vásárlás támogatás céljából.

A pályázat célja: pályázat kizárólag a látássérültek számára életvitelt könnyítő segédeszköz vásárlás támogatására nyújtható be (ide értve a vakvezető kutya használatba vételi díja is).

Tovább...
 
MEGYEI RENDEZVÉNYEK, FELHÍVÁSOK
2013. jĂşnius 10.

Megyei civil műhely

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete – az előző évi hagyományokhoz kapcsolódóan – ebben az évben is megrendezi a civil szervezetek, közművelődési intézmények vezetőinek, munkatársainak, önkénteseinek bentlakásos műhelyét 2013. augusztus 9-11 között, Doboz-Szanazugban.

Tovább...
 
FIGYELMÜKBE AJÁNLJUK...
2013. jĂşnius 10.

Megjelent a Pályázatfigyelő eHetilap

A pályázati forrás a fejlesztés és a talpon maradás egyik eszköze, ami mindenkinek rendelkezésére áll. A lap abban segíti az olvasóit, hogy ne a véletlenen múljon értesülnek-e az aktuális kiírásokról. Az elmúlt héten kiírt pályázatok teljes szövegét tartalmazza több más a sikeres pályázáshoz hasznos dolog mellett. A tartalomjegyzékből a pályázatok címére kattintva láthatja azok teljes szövegét. Hétfőnként digitálisan, pdf formátumban jelenik meg. A korábban megjelent még aktuális pályázatok listája alapján egy kattintással a pályázat szövegére ugorhat a Pályázatfigyelő weboldalán.

Tovább...
 
KIADVÁNYAJÁNLÓ
2013. jĂşnius 10.

Új KSH kiadvány: A nonprofit szervezetek humán erőforrása

A kiadvány a nonprofit szektor humánerőforrás-helyzetét a munkavállalók demográfiai jellemzőinek, illetve a foglalkoztatottak speciális csoportjai munkaerő-piaci helyzetének elemzésével mutatja be.

Tovább...
 
Megjelent az E-Napraforgó júniusi száma
2013. jĂşnius 10.

null

 
Népfőiskolai kollégiumot hoztak létre Kötegyánban
2013. május 10.

Április 25-26-án megalakult a Békés-Bihar Népfőiskola Kollégium. Az alakuló összejövetelen – melynek helyszíne a Tarján-puszta Vendégház volt - a résztvevők műhelymunka keretében ismerkedtek meg azokkal a szakmai irányzatokkal, amelyek a jövőben meghatározhatják a népfőiskola tartalmi tevékenységét.

Tovább...
 
EZ TÖRTÉNT...
2013. május 10.

Munkaerő-piaci szolgáltatások fejlesztése az Ösvény Alapítványnál

2013. április 19-én Békéscsabán a Szlovák Kultúra Házában került megrendezésre a füzesgyarmati  Ösvény Esélynövelő Alapítvány TÁMOP-2.6.2-12/1-2012-0007-es projektjének rendezvénye, civil szervezetekkel való együttműködés keretében.

Tovább...
 
PÁLYÁZATOK
2013. május 10.

Zöld Forrás 2013 – Pályázat környezet- és természetvédelmi civil szervezetek részére

A Vidékfejlesztési Minisztérium meghirdeti a Zöld Forrás 2013 pályázatot a Nemzeti Környezetvédelmi Program céljainak megvalósítása érdekében állami feladatok átvállalására, a környezet- és természetvédelmi céllal létrejött, a nemzeti környezet- és természetvédelmi célok elérésében közvetlenül feladatot vállaló civil szervezetek (egyesületek és alapítványok) részére.

Tovább...
 
MEGYEI RENDEZVÉNYEK, FELHÍVÁSOK
2013. május 10.

"Az új civil törvény értékelése és elemzése"

Az Ökotárs Alapítvány, az Életfa Kulturális Alapítvány és a Csabagyöngye Kulturális Központ Civil Irodája szeretettel meghívja Békés megye civil szervezeteit a „Az új civil törvény értékelése és elemzése” fórumsorozat rendezvényére.

Tovább...
 
FIGYELMÜKBE AJÁNLJUK...
2013. május 10.

20 éves a Nemzeti Kulturális Alap – Az idei év első sajtóreggelije az NKA-nál

L. Simon László, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke 2013. április 24-én 9 órai kezdettel tartotta az NKA idei évi első sajtóreggelijét, amelyen az Alapot érintő legfontosabb változásokról, eseményekről, a szakmai kollégiumok ez évi döntéseiről számolt be a sajtó megjelent képviselőinek, illetve az érdeklődőknek.

Tovább...
 
KIADVÁNYAJÁNLÓ
2013. május 10.

Civil szervezetek kézikönyve
Szerkesztette: Dr. Latorcai Csaba, Szablics Bálint
Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

A könyv, az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 2012. július 1. napján hatályos szövege alapján mutatja be a civil szervezetek működésére vonatkozó legfontosabb szabályokat.

Tovább...
 
Bentlakásos szakmai műhely
2013. május 10.

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete az elmúlt évek hagyományainak megfelelően idén is megrendezi a civil szervezet vezetők bentlakásos szakmai műhelyét       Doboz-Szanazugban, melynek időpontja 2013. augusztus 9-10. A részletes program hamarosan olvasható lesz a civilek.csabanet.hu honlapon.

 
Megjelent az E-Napraforgó májusi száma
2013. május 10.

null

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 76 - 90 / 555
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB