spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó
Napraforgó
FIGYELMÜKBE AJÁNLJUK...
2013. május 10.

20 éves a Nemzeti Kulturális Alap – Az idei év első sajtóreggelije az NKA-nál

L. Simon László, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke 2013. április 24-én 9 órai kezdettel tartotta az NKA idei évi első sajtóreggelijét, amelyen az Alapot érintő legfontosabb változásokról, eseményekről, a szakmai kollégiumok ez évi döntéseiről számolt be a sajtó megjelent képviselőinek, illetve az érdeklődőknek.

Tovább...
 
KIADVÁNYAJÁNLÓ
2013. május 10.

Civil szervezetek kézikönyve
Szerkesztette: Dr. Latorcai Csaba, Szablics Bálint
Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

A könyv, az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 2012. július 1. napján hatályos szövege alapján mutatja be a civil szervezetek működésére vonatkozó legfontosabb szabályokat.

Tovább...
 
Bentlakásos szakmai műhely
2013. május 10.

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete az elmúlt évek hagyományainak megfelelően idén is megrendezi a civil szervezet vezetők bentlakásos szakmai műhelyét       Doboz-Szanazugban, melynek időpontja 2013. augusztus 9-10. A részletes program hamarosan olvasható lesz a civilek.csabanet.hu honlapon.

 
Megjelent az E-Napraforgó májusi száma
2013. május 10.

null

 
Megjelent az E-Napraforgó áprilisi száma
2013. április 11.

null

 
Közművelődés: helyzetbe kell hozni a közösségeket
2013. április 11.

A városi és vidéki közművelődési munka hasonlóságai és különbözőségei címmel szervezett konferenciát a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete április 5-én Békéscsabán, a Szlovák Kultúra Házában. Az összejövetel fókuszában a közösségek építése, a helyi társadalom fejlesztésének szakmai irányai álltak, melynek kulcsszavai: bátorítás, információközvetítés, partnerség, „helyzetbe hozás”.

Tovább...
 
EZ TÖRTÉNT...
2013. április 11.

Születésnap - 5 éves a Körösök Völgye Látogatóközpont

Március elején Ligeti vásáron ünnepeltük meg Látogatóközpontunk 5 éves születésnapját, ahol házi torták versenye színesítette a programot. Nagy izgalommal vártuk a versenyre a nevezéseket és fantasztikus meglepetés volt az érkező 22 gyönyörű, finomabbnál finomabb házi torta.

Tovább...
 
PÁLYÁZATOK
2013. április 11.

Megjelentek a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram 2013-as pályázati kiírásai

Pályázati felhívás a határon túli gyermek és ifjúsági közösségek, ifjúsági civil szervezetek és ifjúsági szakemberek rendezvényeinek támogatásara

(A pályázat kódja: IFJ-GY-13-A)

Tovább...
 
MEGYEI RENDEZVÉNYEK, FELHÍVÁSOK
2013. április 11.

Meghívó

A Magyar – Lengyel Baráti Kulturális Egyesület és a Lengyel Önkormányzat szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a          MAGYAR KÖLTÉSZET NAPJA alkalmából Péter Erika költőnőnek verses-zenés gyermek-műsorára.

Közreműködik: Szák Kocsis Péter gitáros

Tovább...
 
FIGYELMÜKBE AJÁNLJUK...
2013. április 11.

Országos hálózattá bővült az újjáalapított Nemzeti Művelődési Intézet

Stratégiai jelentőségű közművelődési eseményekkel köszöntött be a tavasz első hónapja. Az április másodikán megtartott országos értekezleten Beke Márton, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közművelődési Főosztályának vezetője és Závogyán Magdolna főigazgató közösen jelentették be a hírt, hogy a Kormány döntése értelmében az Intézet irodahálózatának felállításával tizenkilenc megyében indul el a területi szintű közművelődési szakmai szolgáltatás és szakmai tanácsadás. A történelmi jelentőségű eseményt a Nemzeti Művelődési Intézet alapító okiratának államkincstári bejegyzése koronázta meg.

Tovább...
 
KIADVÁNYAJÁNLÓ
2013. április 11.

Megjelent a Civil Szemle - X. évfolyam I. száma

Ízelítő:

Minden egészséges társadalomnak szüksége van arra, hogy közösségek széles hálózata jöjjön létre. A magyarországi németség mindig is élt ezzel a lehetőséggel. Régi sváb szólásmondás szerint „ha három német összedugja a fejét, akkor egyesületet alapítanak”. (Részlet Hartmann Hilda írásából)

Tovább...
 
"Közművelődés határok nélkül V." konferencia
2013. március 08.

A Nemzeti Közművelődési és Közgyűjteményi Intézet együttműködve a Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Nonprofit Kft-vel „Közművelődés határok nélkül V.” címmel konferenciát szervez, melynek témája az ifjúság szerepe a mai magyar társadalomban, ifjúsági kezdeményezések, együttműködési lehetőségek, amelyre ezúton sok szeretettel meghívjuk.    

Tovább...
 
EZ TÖRTÉNT...
2013. március 08.

Új elnöke van az orosházi nagycsaládosoknak

Tisztújító közgyűlést tartott február 8-án a Nagycsaládosok Egyesülete Orosháza. Új elnököt választottak Morauszkiné Szűcs Gabriella személyében.

Tovább...
 
PÁLYÁZATOK
2013. március 08.

NEA-szakmai pályázatok

2013. március 25-ig pályázhatnak civil szervezetek szakmai programjaikhoz nyújtott támogatásokra. A Nemzeti Együttműködési Alap által kiírt pályázatok számos civil szervezet társadalmilag hasznos tevékenységének megvalósításához járul hozzá. A következő pályázatokat írták ki:

Tovább...
 
MEGYEI RENDEZVÉNYEK, FELHÍVÁSOK
2013. március 08.

Gyöngyszemek az operairodalomból

A CSABAGYÖNGYE Kulturális Központ hangversenytermében 2013. március 27-én 18,00 órakor Gyöngyszemek az operairodalomból c. műsor lesz látható.

A Bartók és az Erkel Vegyeskar műsora: Erkel, Bizet, Mascagni, Rossini, Verdi operákból

Szólót énekel: Galambos Hajnalka énekművész

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 76 - 90 / 544
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB