spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó
Napraforgó
FIGYELMÜKBE AJÁNLJUK...
2013. oktĂłber 07.

Változhat a civil szervezetekre vonatkozó szabályozás

Az Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság 2013. október 7-ig meghosszabbítja az egyes civil szervezetekkel kapcsolatos törvényeknek a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény hatályba lépésével összefüggő, valamint egyéb célú módosításáról szóló törvényjavaslat társadalmi véleményezésének határidejét.

Tovább...
 
E-Napraforgó 2013. október
2013. oktĂłber 07.

null

 
"Egy-mást" segítő beszélgetések hétvégéje Doboz-Szanazugban
2013. szeptember 04.

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete augusztus 9-11. között rendezte meg hagyományos bentlakásos szakmai műhelyét   Doboz-Szanazugban. A 3 napos program keretében 40 fő - Békés megyében működő civil szervezetek, informális közösségek, közművelődési intézmények vezetői, képviselői - a kulturális élet aktuális kihívásairól, hatékony fejlesztési lehetőségeiről tanácskoztak. A program szakmai keretét „A kulturális élet fejlesztésének területei: közösségi művelődés; állampolgári aktivitás; média; marketing” című konferencia adta.

Tovább...
 
Közéleti táborok Békés-Dánfokon
2013. szeptember 04.

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete az „Együtt a közösségekért!” (TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0325) projekt keretében 2013 júliusában közéleti táborokat valósított meg Békés-Dánfokon. A 3 hét alatt zajló bentlakásos témahetek programjába - a projektben együttműködő általános iskolák (Csanádapáca, Magyarhomorog, Békéscsaba, Kétsoprony, Kunágota, Körösnagyharsány) - mindegyikéből 22 felső tagozatos tanulót vontunk be.

Tovább...
 
EZ TÖRTÉNT...
2013. szeptember 04.

Családi nap az egészség és sport jegyében

A Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége 2013. augusztus 16-án rendezte meg a már hagyományos CSALÁDI  EGÉSZSÉG  ÉS  SPORTNAPJÁT, melyre a megye nyugdíjas egyesületeinek, klubjainak vezetőit, sportszerető tagjait, azok unokáit hívtuk meg. Békéscsabán a Tréning Centerben tartott egész napos rendezvényen a bemelegítő torna után különféle labdajátékokban, nagyszülők és unokák közös ügyességi játékaiban, nagymamák és nagypapák csapatversenyeiben mérhette össze tudását a több mint 150 megjelent nyugdíjas.

Tovább...
 
PÁLYÁZATOK
2013. szeptember 04.

Fiatalok Lendületben Program 2013 – Pályázatok nem-formális nevelési programok támogatása céljából

A Fiatalok Lendületben Program célkitűzései:

  • a fiatalok aktív polgári szerepének előmozdítása, különös tekintettel az Európa-polgári szerepükre;
Tovább...
 
MEGYEI RENDEZVÉNYEK, FELHÍVÁSOK
2013. szeptember 04.

Légy sikeres! - tréning hátrányos helyzetű álláskeresők részére Békés megyében

A Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Irodája szeptembertől önmenedzsment tréninget szervez. Azon álláskeresők jelentkezését várják, akik szeretnének tisztába lenni saját erőségeikkel és képességeikkel, egy közösség vagy csoport hasznos tagjaivá kívánnak válni, és nem utolsó sorban menedzselni szeretnék saját magukat ebben a rohamosan változó világban.

Tovább...
 
KIADVÁNYAJÁNLÓ
2013. szeptember 04.

Mire számíthatunk a következő hét évben az uniós források terén?

A Tempus Közalapítvány gondozásában megjelent tanulmány tartalma:

Tovább...
 
FIGYELMÜKBE AJÁNLJUK...
2013. szeptember 04.

Állampolgári Részvétel Hete - 2013. szeptember 23-29.

Témajavaslatok, közös irányvonalak a szervezkedéshez 2013-ban:

1. A Polgárok Európai Éve 2013
-62 független európai ernyőszervezet, 4000 tagszervezet 50 országból járul hozzá az Év koordinációjához, hogy

Tovább...
 
E-Napraforgó 2013. szeptember
2013. szeptember 04.

null

 
JÁTSZANI JÓ, JÓ, JÓ!
2013. jĂşnius 10.

Kis játékmesterek Csanádapácán

„A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni,

Akarsz-e mindig, mindig játszani…” (Kosztolányi Dezső)

Ezzel a kérdéssel kereste meg iskolánkat - a Csanádapácai Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskolát - a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete. Az „Együtt a közösségekért!” projekt szakmai megvalósításához kerestek partnert.

Azonnal IGEN-t mondtunk, több okból is:

1. Amint azt oly sokszor megtapasztaltuk már, játszani jó, jó, jó!

2. Tanulóink között vannak hátrányos helyzetűek, sajátos nevelési igényűek, de vannak nagyon tehetségesek is- szóval sokféle gyermeknek szeretnénk jó iskolát, jó programokat.

3. Sajnos településünkön is csökken a gyermeklétszám, kevés a munkahely, nehéz a családok megélhetése, tennünk kell közösségünk megújulásáért, megóvásáért.

4. Tudatosan vállaljuk, hogy a gyerekeken keresztül a szülőket, családokat, több generációt is megszólítunk, behívunk intézményünkbe.

Pedagógusként folyamatosan keressük a módszertani megújulás lehetőségeit. Valljuk, hogy kölcsönösen tanulunk egymástól, a gyerekek partnerek az iskolai nevelő-oktató munkában.

Tovább...
 
EZ TÖRTÉNT...
2013. jĂşnius 10.

A szülőföldhöz kötődést is erősítik

Konferenciát szervezett 2013. május 17-én a Körös-Sárrét Turizmusáért Egyesület, mely az észak-békési térség 11 településének önkormányzatait, s az ott működő, a turizmusban érintett turisztikai szolgáltatókat, egyesületeket és magánszemélyeket tömöríti. Az egyesület fontos szerepet tölt be a térség turisztikai termékfejlesztésében, s a szakmai információk közvetítésében.

Tovább...
 
PÁLYÁZATOK
2013. jĂşnius 10.

Pályázat segédeszköz vásárlás támogatására vakok és gyengénlátók részére

Az Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) pályázatot ír ki az MVGYOSZ természetes személy tagjai részére segédeszköz vásárlás támogatás céljából.

A pályázat célja: pályázat kizárólag a látássérültek számára életvitelt könnyítő segédeszköz vásárlás támogatására nyújtható be (ide értve a vakvezető kutya használatba vételi díja is).

Tovább...
 
MEGYEI RENDEZVÉNYEK, FELHÍVÁSOK
2013. jĂşnius 10.

Megyei civil műhely

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete – az előző évi hagyományokhoz kapcsolódóan – ebben az évben is megrendezi a civil szervezetek, közművelődési intézmények vezetőinek, munkatársainak, önkénteseinek bentlakásos műhelyét 2013. augusztus 9-11 között, Doboz-Szanazugban.

Tovább...
 
FIGYELMÜKBE AJÁNLJUK...
2013. jĂşnius 10.

Megjelent a Pályázatfigyelő eHetilap

A pályázati forrás a fejlesztés és a talpon maradás egyik eszköze, ami mindenkinek rendelkezésére áll. A lap abban segíti az olvasóit, hogy ne a véletlenen múljon értesülnek-e az aktuális kiírásokról. Az elmúlt héten kiírt pályázatok teljes szövegét tartalmazza több más a sikeres pályázáshoz hasznos dolog mellett. A tartalomjegyzékből a pályázatok címére kattintva láthatja azok teljes szövegét. Hétfőnként digitálisan, pdf formátumban jelenik meg. A korábban megjelent még aktuális pályázatok listája alapján egy kattintással a pályázat szövegére ugorhat a Pályázatfigyelő weboldalán.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 76 - 90 / 565
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB