spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó
Napraforgó
KIADVÁNYAJÁNLÓ
2013. április 11.

Megjelent a Civil Szemle - X. évfolyam I. száma

Ízelítő:

Minden egészséges társadalomnak szüksége van arra, hogy közösségek széles hálózata jöjjön létre. A magyarországi németség mindig is élt ezzel a lehetőséggel. Régi sváb szólásmondás szerint „ha három német összedugja a fejét, akkor egyesületet alapítanak”. (Részlet Hartmann Hilda írásából)

Tovább...
 
"Közművelődés határok nélkül V." konferencia
2013. március 08.

A Nemzeti Közművelődési és Közgyűjteményi Intézet együttműködve a Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Nonprofit Kft-vel „Közművelődés határok nélkül V.” címmel konferenciát szervez, melynek témája az ifjúság szerepe a mai magyar társadalomban, ifjúsági kezdeményezések, együttműködési lehetőségek, amelyre ezúton sok szeretettel meghívjuk.    

Tovább...
 
EZ TÖRTÉNT...
2013. március 08.

Új elnöke van az orosházi nagycsaládosoknak

Tisztújító közgyűlést tartott február 8-án a Nagycsaládosok Egyesülete Orosháza. Új elnököt választottak Morauszkiné Szűcs Gabriella személyében.

Tovább...
 
PÁLYÁZATOK
2013. március 08.

NEA-szakmai pályázatok

2013. március 25-ig pályázhatnak civil szervezetek szakmai programjaikhoz nyújtott támogatásokra. A Nemzeti Együttműködési Alap által kiírt pályázatok számos civil szervezet társadalmilag hasznos tevékenységének megvalósításához járul hozzá. A következő pályázatokat írták ki:

Tovább...
 
MEGYEI RENDEZVÉNYEK, FELHÍVÁSOK
2013. március 08.

Gyöngyszemek az operairodalomból

A CSABAGYÖNGYE Kulturális Központ hangversenytermében 2013. március 27-én 18,00 órakor Gyöngyszemek az operairodalomból c. műsor lesz látható.

A Bartók és az Erkel Vegyeskar műsora: Erkel, Bizet, Mascagni, Rossini, Verdi operákból

Szólót énekel: Galambos Hajnalka énekművész

Tovább...
 
FIGYELMÜKBE AJÁNLJUK...
2013. március 08.

Lehetőség nyílt a 2012-es szakmai pályázatok befejező dátumának meghosszabbítására

A Nemzeti Együttműködési Alap valamennyi kollégiuma úgy döntött, hogy módosítják a 2012-es szakmai pályázatok kiírását és lehetőséget biztosítanak a pályázóknak a projekt befejező dátumának 2013. május 31-re történő meghosszabbítására.

Tovább...
 
1%
2013. március 08.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete tevékenységét!

Adószámunk: 18373112-1-04

 
Megjelent az E-Napraforgó márciusi száma
2013. március 08.

null

 
Mátyus Alíz: Értékek szerint, közösségek által
2013. február 11.

Petényi Szilárdné, Hunya polgármesterének évtizedei

E Békés megyei kis faluban, mely 32 km-re fekszik a megyeszékhelytől, Békéscsabától, mindössze 682 fő lakik. Mégis van itt óvoda, katolikus templom, művelődési ház, könyvtár, orvosi rendelő, gyógyszertár, vendéglátóegység, internet, sportpálya, játszótér és minden, ami csak elképzelhető a nyugodt, csendes, de mégis haladó, és komfortos vidéki élethez.

Önkormányzatunk törekvése, hogy mind élhetőbb életet, mind szebb településképet alakítsunk ki ezen a helyen, ahol hisszük, élni jó. Büszkék vagyunk településünkre, az itt lakók szorgalmára.

Tovább...
 
EZ TÖRTÉNT...
2013. február 11.

Szervezetfejlesztő program  Nagybánhegyesen

A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával január 18-19-én a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete szervezetfejlesztő programot indított a mezőkovácsházi járásban működő civil szervezeteknek. Az első alkalommal a résztvevők – Szarvadi Antal, szervezetfejlesztő közreműködésével – megismerkedhettek a projektkészítés módszertanával: projekt ciklus menedzsment, stratégiai tervezés, a projekttervezés folyamata, a Gantt-diagram, logikai keretmátrix elkészítésének szabályai, a saját erőforrások feltérképezésének módszerei (SWOT analízis).

Tovább...
 
PÁLYÁZATOK
2013. február 11.

Az EGT/ Norvég Civil Támogatási Alap pályázatai hamarosan elérhetőek

Az EGT/ Norvég Civil Támogatási Alap pályázatai hamarosan indulnak. Ebben az évben – első körben – különböző témakörökben kis- és makroprojektek, valamint egyéni ösztöndíjas tanulmányutak támogatására lesz lehetőség.

Tovább...
 
MEGYEI RENDEZVÉNYEK, FELHÍVÁSOK
2013. február 11.

FARSANGI RÖGTÖNZÉSEK

X. Improvizációs Fesztivál in memoriam Lengyel Pál

A békéscsabai Féling Színház és a Magyar Szín-Játékos Szövetség 2013-ban is megrendezi a "FARSANGI RÖGTÖNZÉSEK" improvizációs fesztivált.

Tovább...
 
FIGYELMÜKBE AJÁNLJUK
2013. február 11.

Folyamatos a párbeszéd a civil világgal

A civil szervezetek sokszínűségét, közösség formáló erejét, az állami, önkormányzati feladatok átvételében betöltött hangsúlyos szerepét emelte ki dr. Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Civilek Napján a közszolgálati rádiónak adott interjújában.

Tovább...
 
Együtt a közösségekért!
2013. február 11.

Kezdetét veszik az első foglalkozások

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete február 12-én indítja útjára az „Együtt a közösségekért!” (TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0325) című projekt keretében a 2013. I. félévére tervezett foglalkozásokat. Az első alkalommal a Szigligeti Utcai és Kazinczy Lakótelepi óvodások egy csoportja személyiségfejlesztő és önismereti szakkörön vehet részt, ahol játékos formában a képességeik sokoldalú fejlesztése valósul meg.

Tovább...
 
KIADVÁNYAJÁNLÓ
2013. február 11.

Új SM egyesületi bemutatkozó kiadvány

Új, színes bemutatkozó kiadványt jelentetett meg a közelmúltban az immár évtizedes szakmai és közösségépítő múltra visszatekintő Békés megyei SM egyesület, hogy minél többekkel megismertesse a szervezet munkáját, a közösségi élet örömét és növelje a társadalom sclerosis multiplex-el kapcsolatos ismereteit.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 106 - 120 / 564
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB