spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó
Napraforgó
Helytörténeti gyűjtemény bemutatóhely kialakítása Kondoroson
2013. január 17.

A Kondorosiak Baráti Köre Közhasznú Alapítvány támogatási kérelmet nyújtott be a LEADER közösségi célú fejlesztés jogcím keretében a 1 016 787 azonosító számú - Térségi  és nemzetiségi  hagyományok ápolása -  célterületre. A bruttó 7.000.000 Ft támogatás révén - Kondoros és lakosai, az itt élő nemzetiségek gazdasági-társadalmi-kulturális hagyományainak, tradícióinak, szokásainak megőrzését és megismertetését szolgáló - helytörténeti gyűjtemény bemutatóhelyének kialakítására nyílik lehetőség.

Tovább...
 
Együtt a közösségekért!
2013. január 17.

"Együtt a közösségekért!"             

Nyertes TÁMOP- pályázat

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete pályázatot nyújtott be a TÁMOP-3.2.13-12/1 „Kulturális intézmények részvétele a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában” c. felhívásra. Az „Együtt a közösségekért!” című projekt mintegy 24 millió Ft támogatásban részesült.

Tovább...
 
EZ TÖRTÉNT...
2013. január 17.

Adományosztás

A Karácsonyi Ünnepkör keretében a BORA Ital – Nagykereskedelmi Kft. és a Panoráma Étterem adományosztást rendezett december 21-én a „Nyitott Szemmel” Közhasznú Egyesület valamint a Jamina Szövetség szervezésében.

A programba a Békéscsabai Kistérségi Életfa Szociális Szolgáltató Központ és a Békéscsaba Városi Nagycsaládosok Egyesülete javaslatára, a Békés megyében élő hátrányos helyzetű családok kerültek bevonásra.

Tovább...
 
PÁLYÁZATOK
2013. január 17.

A tehetséges fiatalok kiválasztását lehetővé tevő területi diáksport versenyek megrendezésének támogatására NTP-TDSV-12                               

A pályázat célja

A sportban tehetséges fiatalok kiválasztása az intézményekben a sportolni szerető tanulók közül, a területi diáksport versenyek rendszerének kidolgozása, a területi diáksport versenyek meghirdetése, a területi diáksport versenyek megrendezése és a tehetséges fiatalok területi diáksport versenyen elért eredményinek értékelése, jutalmazása.

Tovább...
 
MEGYEI RENDEZVÉNYEK, FELHÍVÁSOK
2013. január 17.

50 év Zene - kiállítás Békéscsabán

Ha visszatekintünk az első Ki mit tud? adásokig, amelyek örökre beírták magukat emlékezetünkbe, arra a megállapításra jutunk, hogy bizony ötven éves a hazai beat, pop és rockzene. Csodálatos, ugyanakkor viszontagságos évtizedek voltak azok. Csodálatos, hiszen számtalan sláger és szövegvilág, kortalan zenemű született, melyeket nem feledhetünk. A dalok, a slágerek, a különböző színpadi művek, fesztiválok, az öt évtized beat, pop és rockzene történeti eseményei ma is élnek, szervesen hozzátartoznak mindennapjainkhoz, nosztalgiánkhoz, a zene valamint a retró történethez.

Tovább...
 
FIGYELMÜKBE AJÁNLJUK...
2013. január 17.

2012 az átalakulás éve volt a civil szektorban

A civil szervezetek vonatkozásában 2012 minden szempontból az átalakulás éve volt - mondta Latorcai Csaba nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár az MTI-nek adott évértékelő interjújában.

Jövőre sem csökken a civilek állami támogatása, és a határon túli magyar szervezetekkel való együttműködés komoly lehetőségeket hordoz magában - hangsúlyozta.

Tovább...
 
KIADVÁNYAJÁNLÓ
2013. január 17.

Ifjúságkutatás 2012

A Kutatópont piackutatásai és véleménykutatásai mellett feladatának érzi, hogy olyan kérdésekben is önálló projekteket valósítson meg, vagy szakmai partnere legyen a társadalmi folyamatok iránt elkötelezett vállalkozásoknak, önkormányzatoknak, civil és kormányzati szereplőknek, amelyek nem közvetlen piaci érdekeket szolgálnak, hanem a társadalom egyes csoportjaira koncentrálva azok megismerését és jobb megértését célozzák.

Tovább...
 
Megjelent az E-Napraforgó januári száma
2013. január 16.

null

 
Állampolgári Részvétel Hete 2012.
2012. december 10.

Az Állampolgári Részvétel Hete egy kampányhét, a közép-kelet európai szervezetek és hálózataik együttes és hangsúlyos megnyilatkozása annak érdekében, hogy az állampolgári részvétel problematikája erőteljesebben jelenjen meg az európai médiában, politikában és civil társadalomban. AZ ÁRH nem projekt, vagy néhány szervezet közös rendezvénye, hanem tartalmát, szervezését és megvalósítását tekintve is mozgalmi törekvés. Legfontosabb célja, hogy minél szélesebb nyilvánosságot teremtsen az állampolgári cselekvések lehetőségének, általában a civil részvételnek, egyúttal az erre a hétre koncentrálódó események súlyukkal felkeltsék a média figyelmét az eseménysorozatra, általában a közösségi részvételre, hogy megszólítsák, felelősségvállalásra buzdítsák a politikusokat helyi, országos és nemzetközi szinten.   (Varga Máté-Vercseg Ilona: Magyar közösségfejlesztők európai porondon – SZÍN-Közösségi Művelődés 2012. október 17/5)

Tovább...
 
Tanulási fázis Civil szervezetek kommunikációja
2012. december 10.

A civil szervezetek kommunikációjával a legtöbben csak az egyszázalékos kampányok időszakában találkoznak, pedig ennél összetettebb ügyről van szó. Legalábbis annak kellene lennie, ha többen működnének közülük tervszerűen. Szerencsére egyre több a pozitív példa. Miha Tamás civil kommunikációs szakértővel, a Human Dialog ügyvezetőjével beszélgettünk.

Tovább...
 
EZ TÖRTÉNT...
2012. december 10.

Lengyel Nap Békéscsabán

2012. november 10.-én immár 12. alkalommal szervezte meg a Magyar-Lengyel Baráti Kulturális Egyesület és Békéscsaba Megye Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata a Lengyel Nap Békéscsabán c. rendezvényt.

Tovább...
 
PÁLYÁZATOK
2012. december 10.

Pályázat családbarát közgondolkodás népszerűsítése és a nemek közötti jobb együttműködés elősegítése érdekében

A pályázat célja a családbarát közgondolkodás népszerűsítése és a nemek közötti jobb együttműködés elősegítése.

Tovább...
 
MEGYEI RENDEZVÉNYEK, FELHÍVÁSOK
2012. december 10.

MEGHÍVÓ

A Békés Megyei Népművészeti Egyesület tisztelettel meghívja Önt a „Népi kézműves hagyományok ápolása a Körösök vidékén” című projekt nyitórendezvényére.
Időpontja: 2012. december 16. (vasárnap) 10.00 óra
Helyszíne: Kornélia Étterem és Rendezvényközpont Békéscsaba, Baross u. 9-21. sz.

Tovább...
 
FIGYELMÜKBE AJÁNLJUK...
2012. december 10.

Útmutató egy közművelődési intézmény minőségirányításának kidolgozásához

A Békés Megyei IBSEN Nonprofit Kft. Kulturális Irodája célul tűzte ki, hogy segítséget nyújtson a Békés megyei közművelődési intézmények számára, hogy minőségi, igényes és innovatív tevékenységet végezzenek.

Tovább...
 
KIADVÁNYAJÁNLÓ
2012. december 10.

Megjelent a Szín – Közösségi Művelődés 17/5 lapszáma

Örömmel tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy november 15-én megjelent a lap 17/5 száma, mely az őszi beharangozót megerősítve, tartalmában és formájában is a közművelődés terén végbemenő változásokat tükrözi.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 106 - 120 / 546
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB