spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Friss hírek
Friss hírek
Park-vár fesztivál Pusztaföldváron
2015. jĂşnius 02.

Pusztaföldvár. Mint arról korábban beszámoltunk, nemrég épült fel egy ifjúsági „park-vár” a községben, melynek a tartalmas, szórakoztató kihasználtsága a cél. Ennek jegyében, hagyományteremtő szándékkal fesztivált indítottak útjára a helyiek. Csabacsűdről, Kétsopronyból, Nagyszénásról, Csorvásról, Csanádapácáról is érkeztek vendégek és érdeklődők. Szombaton ifjúsági citerások, népdalkörök, mondern táncosok léptek színpadra. Kemencében sütöttek kenyérlángost, felállítottak kézműves sátrat.

Forrás: B. M. Hírlap 2015. június 1.

 
Nagytakarítás volt a drogériában
2015. május 26.

Békéscsaba. Nagytakarítás volt a Szent István téren található, üresen álló, korábban drogériának otthont adó önkormányzati ingatlannál a múlt hét végén. Az akciót a Békés Megyei Áldozatvédelmi Egyesület szervezte és a Csabagyöngye Kulturális Központ segítette a takarítóeszközök biztosításával. Előbbi szervezet titkára, Hajnal Edit elmondta, a belváros megújításának célzó pályázat részeként egyesületük az Oriens 2000 Alapítvánnyal karöltve gyermekprogramokat visz a hét közepétől az épületbe. Egyebek közt játszóházzal, néptánc- és hangszerbemutatóval várják az érdeklődőket.

Forrás: B. M. Hírlap 2015. május 26.

 
1%
2015. május 22.

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik 2013-ban a személyi jövedelemadójuk 1%-át felajánlották szervezetünk részére. A 7813 Ft-ot a Békés megyei civil szervezetek vezetőinek továbbképzésére fordítottuk.

 
Készülnek az évadzáró babgulyásra
2015. május 20.

Békéscsaba. Papírmaketteket készítenek e hónap végén a békéscsabai gyermeknapon a Csabagyöngye Kulturális Központban  KIT Makett Klub tagjainak segítségével az érdeklődők. Többek között erről is beszélt tegnapi tájékoztatóján Fekete László klubvezető. Elmondta, a közeljövőben Gyulafehérváron és Jászberényben is bemutatkoznak tagjaik alkotásaikkal. – Öröm folyamatosan a legjobbak közé tarozni. Ezt a klubtagtagoknak köszönhetjük, akik sok arany-, ezüst- és bronzérmet érdemeltek ki – ecsetelte Fekete László. Ezért az évadzáró babgulyás sem maradhat el május 27-én

Forrás: B. M. Hírlap 2015. május 20.

 
Körösök Völgye ünnep a hosszú hét végén
2015. május 19.

Békés. Ezen a héten szombattól vasárnapig Békés-Dánfok ad otthont a Körösök Völgye Fesztiválnak – jelentette be a helyszínen megtartott hétfő délelőtti sajtótájékoztatón Izsó Gábor. Békés polgármestere elmondta, a háromnapos eseménysorozat legfőbb célja a folyóvidék különleges környezetének bemutatása, az aktívturizmus lehetőségeinek népszerűsítése. Izsó Gábor kiemelte, a rendezvény könnyed formában biztosít kikapcsolódást az érdeklődők számára: koncertek, kalandpark, sárkányhajózás és egyéb túrák is várják a látogatókat. Május 24-én vasárnap délután fut be Békés-Dánfokra az alulró alulról jövő kezdeményezésként még 2011-ben először megtartott, azóta viszont már az ötödik alkalommal induló Körösök Völgye Határtalan Vándortúra. Az érkezőket Tőkés László református püspök európai parlamenti képviselő fogadja. Vasárnap 14.30-tól a helyszínen sajtónyilvánosság Turisztikai Szakmai Fórumot rendeznek, ahol köszöntőt mond dr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusáért felelős helyettes államtitkára, a Körösök Völgye Fesztivál fővédnöke.

Forrás: B. M. Hírlap 2015. május 19.

 
Ötmillió forint a civileknek
2015. május 19.

Kondoros. A város képviselő-testülete a 2015. évi költségvetésben jóváhagyott 5 millió 110 ezer forintos civil keretösszegre pályázatot írt ki a településen működő civil szervezetek, sportkörök, önszerveződő csoportok támogatására. Igen sokan pályáztak a múlt pénteki határidőig, előnyt élveznek azok, akiknek a tevékenysége közhasznú, a szabadidő helyes eltöltésére irányul, minél nagyobb számú résztvevőt, mozgósít, a település hírnevét öregbíti, több szervezet együttműködésével valósul meg.

Forrás: B. M. Hírlap 2015. május 19.

 
Tonnaszám szedték a szemetet
2015. május 18.

Békés Megye. Orosházán a rákóczitelepi iskolások is bekapcsolódtak a napokban az országos, Önkéntesen a tiszta Magyarországért, Te szedd nevű akcióba. A város más pontjain, a Vörösmarty és a Hajnal utcák környékén is lehetett találkozni szemétszedőkkel. Békés megye jó néhány településén megmozdultak az emberek. Magyarbánhegyesen Sódarné Varga Gyöngyi polgármester elmondta, védőkesztyűben, láthatósági mellényben dolgoztak. Gyorsan megteltek hatalmas zsákjaik. A telekgerendásiak félszázan (idősek és fiatalok) három brigádba állva pénteken „átfésülték” a belterületet. Sok munkájuk volt a vasút és a 47. számú főút közelében. felelőtlen embertársaik eldobált szemetét szedegették kitartóan. – Ötödik éve regisztrálunk az országos akcióba, mindig sokakat megmozgat a felhívás. Szeretnénk példát mutatni – nyilatkozta Szigeti Vendelné helyi vöröskeresztes titkár. Szép számban érkeztek önkéntesek (több 100 gyerek és felnőtt) Mezőkovácsházán a polgármesteri hivatalhoz, hogy átvegyék az eszközöket a szemét eltakarításához. Jelentős mennyiségű,több mint fél tonnányi szemetet gyűjtöttek össze pénteken az akció részeként a gyulai polgármesteri hivatal, a fürdővárosi földhivatal és a helyi városszépítő egyesület munkatársai, tagjai. A civil szervezet az elkerülő utat tisztította meg a hulladéktól, míg a két intézmény Gyulavári utcáiban tette ugyanezt – tudtuk meg Szabóné Kurta Juliannától, a polgármesteri hivatal mérnöki osztályának munkatársától, az akció koordinátorától. Ugyancsak kitett magáért a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság és a Független Egyesület. A két szervezet tagjai pénteken a Dobozi úton, a Kettős-Körös bal partján, a gyulai körtöltésnél és az Élővíz-csatona városközponti szakaszán gyűjtöttek össze több mint száz zsák szemetet.

Forrás: B. M. Hírlap 2015. május 18.

 
Önkéntesség mint életérzés
2015. május 15.

A pályázat célja, hogy középiskolás és egyetemista diákok kisfilmjeik segítségével elmeséljék történetüket, gondolataikat, érzéseiket, tapasztalataikat az önkéntességről. Megmutassák, hogy apró tettekkel is csodát tehetünk. Az önkéntesség, mint életérzés mit jelent egy önkéntes számára, hogyan teszi teljesebbé, értékesebbé életüket. A pályamű lehet humoros, elgondolkodtató, megható, abszurd, vagy épp lelkesítő.

További információ: http://zuzmoka.hu/palyazati-felhivas-onkentesseg-mint-eleterzes-kisfilm-palyazat/

2015.május 14.

 
Régi játék új ötlet!
2015. május 15.

A pályázattal célunk létrehozni egy ötletadó gyűjteményt, amivel kreatív megoldásokat csempészhetünk a kisgyerekesek életébe. Járuljatok hozzá ti is. A feladatotok annyi, hogy játszanotok kell a gyermeketekkel, csak éppen nem akárhogy… Vegyetek elő egy megunt játékot. Olyat, ami már régóta a sarokban “porosodik” vagy amivel a gyermek már olyan sokat játszott, hogy megunta azt. Találjatok ki egy merőben más elfoglaltságot a játékkal, ami újra izgalmassá, érdekessé teszi. Használhattok egyszerre több játékot is. A gyermek fantáziája nagy kincs, segítségetekre lesz!

További információ: http://plukkido.hu/plukkido-es-okoanyu-palyazata/

2015.május 14.

 
Kovács Ágnest választották elnöknek
2015. május 15.

Új tisztségviselőket választott a szervezet irányítására és ellenőrzésére a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) pénteki tisztújító küldöttközgyűlésén - tájékoztatta lapunkat a szövetség. A Szövetség eddigi elnöke, Hegedüs Lajos, aki három cikluson, tizennyolc éven át vezette a MEOSZ-t, nem indult a tisztségért. A küldöttek két jelölt közül elsöprő többséggel Kovács Ágnest választották elnöknek. Az új elnök, Kovács Ágnes 17 éve vezeti a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesületét, ahová súlyosan mozgássérült fia révén érkezett. Irányításával az egyesület – amely elindítója és egyik fő mozgatója volt az integrált oktatás megvalósításának Békéscsabán – az egész megyére kiterjedő szolgáltatói hálózatot és intézményrendszert épített ki. A közlemény szerint a fogyatékossággal élőknek korai fejlesztést, fejlesztő felkészítést, iskolai képzést, konduktív pedagógiai és nappali intézményi ellátást biztosítanak, emellett támogató szolgálatot és lakóotthont működtetnek. Ő vezeti a MEOSZ Bice-Bóca Alapítványát a Mozgássérült Gyermekekért, és egy megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató céget is irányított éveken át. 16 éve tagja a MEOSZ elnökségének, szakvizsgázott szociális munkás és foglalkoztatási rehabilitációs szakértői végzettsége van, az Országos Fogyatékosságügyi Tanács tagja. Nemzetközi és hazai konferenciákon, különböző hazai képzéseken rendszeresen tart előadásokat és képzési anyagok kidolgozásában is részt vesz. Szeretné, ha a fogyatékosügyről való gondolkodás komplexszé válna, mert vallja, hogy minden szakterületnek megvan a fogyatékosügyi vetülete. Célja, hogy a MEOSZ a jövőben is egy erős, összetartó közösség maradjon, amely a mozgássérült emberek érdekében folytatott küzdelméhez szövetségeseket talál az ép és fogyatékos emberek, szervezeteik között egyaránt.  

Forrás: B. M. Hírlap 2015. május 15.

 
Magyarbánhegyes. Túra.
2015. május 15.

A Magyarbánhegyesért Egyesület Szabadkígyósra szervezett kerékpártúrát. Az 52 kilométeres táv megtételére 34 helyi jelentkezett. Szabadkígyóson Becsei Éva tanárnő volt az idegenvezető. A túrázók megtekintették Gyebnár Zsolt motorjait, s a kastély parkjában számháborúztak.

Forrás: B. M. Hírlap 2015. május 15.

 
Csorvás. Civilek.
2015. május 15.

Kiállítást és versenyt rendezett a csorvási galambász egyesület. A postagalambok röptetése után állítottak májusfát. Bemutatkozott a moderntánc csoport, a civil szervezetek ebédet főztek, a családsegítők családi vetélkedőt, játszóházat tartottak, volt rendőrségi kutyabemutató. A tombola árusításából befolyt összeg (több mint 150 ezer forint) defibrillátor beszerzését segíti.

Forrás: B. M. Hírlap 2015. május 15.

 
Csanádapáca. Májusfa.
2015. május 15.

A Dohánylevél Egyesület felállította májusfáját a csanádapácai községháza melletti emlékparkban. A májusfaállítás régi hagyományát a civilek alakulásuk óta felelevenítik, ápolják.

Forrás: B. M. Hírlap 2015. május 15.

 
Egy ház a hagyományokért
2015. május 13.

Kezdeményezés. A felzárkóztatást és a helyi termelőket is segítik. A közelmúltban felavatta a Hagyományok házat Mezőberényben a Tízváros Alapítvány. A tanyaprogram részeként elkészült beruházást több cél mentén valósították meg: a fejlesztés egyszerre szolgálja a romák felzárkóztatását, a helyi termelők erősítését, az önellátás népszerűsítését, az egészséges alapanyagokat termelő háztáji gazdálkodások elterjesztését és hosszabb távon az agroturizmust.

Forrás: B. M. Hírlap 2015. május 13.

 
Alkotói pályázat: rajzot, festményt, kisfilmet várnak a tűzoltókról
2015. május 08.

Szikrától a hamuig címmel hirdetett alkotói pályázatot az Országos Tűzmegelőzési Bizottság a 8-13 és a 14-18 éves korosztály számára. A fiataloktól olyan munkákat várnak, melyek a tűzoltókat, a beavatkozásukat helyezik a középpontba: ez lehet plakát (A/4-es méretű rajz, festmény vagy fotó), hanganyag (15 másodperc) számítógépes alkalmazás. Az alkotásokat május 29-éig kell benyújtani e-mailben ( Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ) vagy elektronikus adathordozón a megyei igazgatóság postacímére (5600 Békéscsaba, Kazinczy utca 9). A leadáskor meg kell adni a nevet, az életkort, az e-mail címet, valamint az iskola nevét és pontos címét – a szülőtől vagy gondviselőtől egy hozzájáruló nyilatkozatot is mellékelni kell. A megyei bírálóbizottság a korcsoportokon belül kategóriánként 3-3 alkotást díjaz, az első helyezettek részt vesznek az országos v3ersenyben is. Az iskola, ahonnan a legtöbb pályázat érkezik, elnyeri a „Legkreatívabb Iskola 2015 címmel, ezzel együtt pedig egy látványos tűzoltói bemutatót, tűzvédelmi oktatással egybekötve.

Forrás: B. M. Hírlap 2015. május 8

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 76 - 90 / 772
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB