spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Friss hírek
Friss hírek
Kondoros. Kiállítás.
2015. január 15.

A Kondorosi Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete a minap nagyszabású, ötvenéves jubileumi galamb-, díszmadár, díszbaromfi és nyúlkiállítást rendezett a városban, a Sasváriné Paulik Ilona Sportcsarnokban. Rendezvényükön több országos fajtaklub és határokon túli magyar egyesület is részt vett, nagy látogatottsága volt az eseménynek.

Forrás: B. M. Hírlap 2015. január 15.

 
Szarvas. Turizmus.
2015. január 15.

A Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület elektromost kisbusza elköszönt egy kis időre a turistáktól Szarvason. Téli pihenője után a 2015-ös szezont tavasszal kezdi. Ez is elhangzott az egyesület tagtoborzó rendezvényén, ahol a tagdíjak már 3 éve változatlanok. Az előadók szóltak a kedvezménykártyáról, a kedvezményes megjelenési lehetőségekről, túraútvonalakról. Bemutatták imázsfilmjüket is, amely a térség értékeit mutatja be a természeti csodáiktól kezdve, az építészeti örökségükön át a rendezvényekig.

Forrás: B. M. Hírlap 2015. január 14.

 
Sarkadkeresztúr. Civilek.
2015. január 15.

A helyi Szabad Generáció Alapítvány közel 10 millió forintos támogatást nyert. A szóban forgó projekt keretében az egészséges életmódra hívták fel a figyelmet: főzőtanfolyamot szerveztek, egészségnapokat tartottak a hatékony stresszkezelés érdekében, valamint a testmozgás népszerűsítésére túrákat rendeztek. Emellett előadásokat, csoportfoglalkozásokat is szerveztek.

Forrás: B. M. Hírlap 2015. január 10.

 
Pusztaföldvár. Sakk.
2015. január 15.

Sakkversenyt rendezett a közelmúltban a pusztaföldvári könyvtár. Mivel nagy sikere volt, úgy döntöttek a szervezők, lesz folytatás. Várnak a könyvtárba minden kedden délután olyan érdeklődőket, akik szeretnek sakkozni. Wegrosta Tibor önkéntes vállalta, hogy ebben az időpontban sakkoktatást folytat. A magyar sportkategóriában idén Polgár Judit sakkozó lett Príma Primissima díjas. A világhírű sportoló Sakkpalota programjához csatlakozott az orosházi Vörösmarty iskola. A földváriak szeretnék, ha a községben is újra rangra emelkedne ez a sportág.

Forrás: B. M. Hírlap 2015. január 10.


 
Pályázati lehetőség Mezőberényi lakosok részére
2015. január 14.

Mezőberény Város Önkormányzat Képviselő-testülete Humánügyi Bizottsága által kiírt 2015. évi Városi rendezvények támogatása

 

1.    A pályázat célja: Olyan kiemelkedő, közérdekű, helyben megvalósuló, közérdeklődésre számot tartó, rendezvények (események, programok) támogatása, amelyekhez résztvevőként, nézőként vagy egyéb más módon Mezőberény város lakóinak lehetőségük van csatlakozni. Kulturálódásra, szórakozásra, szabadidő eltöltésére, sportolásra nyújt lehetőséget, vagy a város értékeit védi, gyarapítja.

2.    A pályázók köre: Bármely mezőberényi illetőségű intézmény, jogi személy, szervezet, aki a pályázat céljával egyező rendezvényt szervez és a pályázati feltételeket, elfogadja.

3.    Támogatási időszak: 2015. április 1. – 2016. március 31.

4.    A pályázat benyújtási határideje:

      I. forduló: 2015. március 31-ig. (A 2015. évi költségvetésben meghatározásra kerülő összeg 70% -nak elosztásával)

      II. forduló: 2015. augusztus 10-ig. (A 2015. évi költségvetésben meghatározásra kerülő összeg 30% -nak  és az augusztus 10-ig az I. fordulóban fel nem használt összeg elosztásával)

      III. forduló: 2015. november 10-ig. (A pénzmaradvány függvényében, a bizottság által meghatározott, kiemelt esemény támogatására kiírt-meghívásos pályázat)

5.    A pályázat benyújtása: A pályázatokat adatlapon - (beszerezhető a Polgármesteri Hivatal titkárságán illetve letölthető a város honlapjáról) - kitöltve kell benyújtani:

Mezőberény Város Polgármesteri Hivatala személyesen vagy postai úton

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1. címre.

 

Részletes pályázati kiírás: http://www.mezobereny.hu/s/cikk/1430/Palyazati-kiiras-2015.-evre

 
Nyugdíjas tizenhárom hitellel
2015. január 07.

Segítség. Jelentős igény mutatkozik a VálságPont Iroda munkájára. Novemberi elindulása óta rengetegen keresték fel a Mozgáskorlátozottak Dél-alföldi Regionális Egyesülete által működtetett VálságPont Irodát Gyulán. Az igazi dömping azonban csak ezután, a hitelek forintosítása kapcsán várható.

Forrás: B. M. Hírlap 2015.január 07.

 
Tervezze meg a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvar logóját!
2015. január 06.

Lehetőség. Február 28-áig készíthetik el az arculati elemeket a Zerge egyesület pályázatára jelentkező érdeklődők. A Zerge Ifjúsági Túrasport Közhasznú Egyesület ötletpályázatot ír ki a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvar című projekt logójának és egyes arculati elemei tervének elkészítésére. A logónak és az arculati elemeknek ki kell fejezniük a BTF szellemiségét és értékekeit, könnyen azonosíthatóvá kell tenniük a létrejövő beruházást. További részletek: www.csabaturizmus.hu.

Forrás: B. M. Hírlap 2015.január 05.

 
Kötegyán. Pályázat.
2015. január 06.

„Legyen még szebb a megújult könyvtárunk!” címmel rajzpályázatot hirdetett a kötegyáni önkormányzat. A téma szabadon választott, az A/3-as méretű rajzlapokat, melyekre a munkákat várják, a polgármesteri hivatalban lehet átvenni. A kész rajzokat pedig január 15-éig lehet leadni – közölte az önkormányzat.

Forrás: B. M. Hírlap 2015.január 03.

 
Csanádapáca. Gyűjtés.
2015. január 06.

A Dohánylevél Hagyományőrző és Hagyományteremtő Egyesület , a Csanádapácáért Közalapítvány – az Arany János Művelődési Ház közreműködésével – cipősdoboz - akciót szervezett. Ezt az önzetlen, szeretetteljes ajándékozást szeretnék a civilek megvalósítani a Csanádapácán élő szegény gyermekek számára minden évben. A helyi mozgalom, a gyűjtés sikeres volt, 61 doboz került nehéz sorsú, gyermekes családokhoz.

Forrás: B. M. Hírlap 2014.december 30.

 
Füzesgyarmat. Művelődés.
2015. január 06.

A közelmúltban megkezdődött a füzesgyarmati művelődési központ lebontása, a munkálatokban az önkormányzati kft. is részt vesz, hamarosan pedig elindul a helyén a közösségi ház építés – számolt be érdeklődésünkre Bere Károly polgármester. Elmondta, hogy nyárra elkészülhet az intézmény, mely a Türr István Kutató és Képző Intézet egyik alegysége lesz.

Forrás: B. M. Hírlap 2014.december 29.

 
Népszerűsítik, tanítják a népi kézművességet
2014. december 15.

Évzáró közgyűlését tartotta vasárnap Békéscsabán a Békés Megyei Népművészeti Egyesület. Idén 276 rendezvény- kiállítások, mesterségbemutatók, konferenciák, játszóházak-kötődött hozzájuk. Ezekről is beszélgettünk Pál Miklóséval, az egyesület elnökével. 

- A rengeteg rendezvény közül melyiket emelné ki?

- A békéscsabai országos textiles konferenciát mindenképpen. Gyapjú a magyar textikultúrában címmel ehhez pályázat is kapcsolódott, több mint ezer tárgy érkezett be, ezeket a Munkácsy Múzeumban a nagyközönség is láthatta,  Békés megye településeinek értékeit is számba vettük, tizenegy teleülésen indult újra hímző szakkör, részt vettünk a Nemzeti Művelődési Intézet Kapunyitogatójában. Kiállításunk van a lőkösházi Vásárhelyi-Bréda –kastélyban is. 

- A fiatalokat miként próbálják bevonni a hagyományőrzésbe, a népművészetbe?

- Öt táborunkban összesen 400-an vettek részt, gyermekek, fiatalok, felnőttek egyaránt. Ahol csak tehetjük, népszerűsítjük a népi kézművességet. Azt a tudásanyagok, mely a tárgyak elkészítéséhez kell elméletben, gyakorlatban is igyekszünk a legszélesebb körben terjeszteni, átadni. 

- Milyen feladataik lesznek a jövőben?

- Közművelődési megállapodást, kötöttünk a békéscsabai önkormányzattal, közszolgálatit a Nemzeti Művelődési Intézettel, ezek is feladatokat adnak rendezvényeink, tevékenységeink mellett.

Forrás: B. M. Hírlap 2014. december 15.

 
Modern technikával horgolnak. Kiállítás.
2014. december 15.

A nyugdíjasok fogékonyak az új megoldásokra. Huszár Györgyné vezetésével a csorvási asszonyok a legújabb kézimunka-leírások alapján képesek megújulni és horgolásaikkal meglepni az érdeklődőket. A Mozgáskorlátozottak Csorvási Egyesülete sok tagja közül egy maroknyi csapat-kézügyességének köszönhetően-pompás díszeket készít évről évre. Karácsony közeledtével munkáik legszebb darabjaiból kiállítás látható a helyi szociális otthonban. Minden (terítő, ajtókopogtató, fenyődíszek, harangok, angyalkák, hóemberek) horgolt és kikeményített. A mondern technikával régi, biztos kezű alkotói, s nagyon örülnek, hogy újra divat a horgolt lakásdísz.

Forrás: B. M. Hírlap 2014. december 15.

 
Hatmillió forint civil szervezeteknek
2014. december 12.

Támogatás. A Budapest Bank Békéscsabáért Program kulturális, vállalkozásfejlesztési programokat díjazott. A harmadik alkalommal meghirdetett Budapest Bank Békéscsabáért Program támogatásával újabb 18 nonprofit kezdeményezés valósulhat meg a megyeszékhelyen, ezúttal a kultúra és a vállalkozásfejlesztés területén. Tegnap ünnepélyes keretek között adták át az adományokról szóló okleveleket a díjazott civileknek, a 18 szervezet között összesen hatmillió forintot otsztottak szét a zsűri döntése alapján.

A cikk teljes terjedelmében a Békés Megyei Hírlap 2014. december 12. számában olvasható. 

Forrás: B. M. Hírlap 2014. december 12.

 
Orosháza. Költők
2014. december 12.

Az Orosházi gyermek-és Ifjúsági Önkormányzat kortárs versíró pályázatot hirdetett. Várnak minden ifjú költőt, aki szívesen megmutatná a művét. Nevezni egy alkotással lehet. A pályázat témája kötetlen. A versenyre nevezhetnek amatőr, elismerésre és megmérettetésre vágyó, alkotószellemű versírók az ország bármely pontjáról, de kötettel rendelkezők műveit is várják a 7-15 és 16-25 évesek korcsoportjában.

Forrás: B. M. Hírlap 2014. december 12.

 
Gyomaendrőd. Gyűjtés.
2014. december 10.

Az Élet Másokért Közhasznú Egyesület idén is megrendezi a Segítsünk a rászoruló gyermekeken jótékonysági adakozást az Endrődi Népházban. Ebben az esztendőben 25 gyomaendrődi, tartósan beteg gyermeket nevelő rászoruló családot, valamint a bélfenyéri árvaház kis lakóit szeretnék megajándékozni, a nagylelkű felajánlásoknak köszönhetően. Élelmiszert, édességet, írószert, játékokat, könyveket és mindent gyűjtenek, ami egy gyermek számára örömöt jelenthet.

Forrás: B. M. Hírlap 2014. december 10.

 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 151 - 165 / 772
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB